• Головна
  • Що треба знати про LiFePo4 акумулятори
Новини компаній
10:50, 7 серпня 2023 р.

Що треба знати про LiFePo4 акумулятори

Новини компаній

Акумулятори в сучасному світі є практично незамінним предметом. Вони використовуються у всіх видах техніки, засобів пересування і комунікації. Сучасна наукова думка рухає нас далеко вперед і освоює все нові й нові джерела енергії. При цьому старий добрий і перевірений літій-іонний акумулятор масово замінити не вдається.

Найдостойнішими в плані конкурентних та експлуатаційних якостей є літій-залізо-фосфатний акумулятор під назвою LiFePo4 https://www.powersol.com.ua/uk/shop/akumulyatory/lifepo4-uk/.

  Що треба знати про LiFePo4 акумулятори, фото-1

Складові

Практично всі літієві акумулятори складаються з електродів, електролітів, контактів і пористого сепаратора. Негативно заряджені пластини виготовляються з графіту, а електроліт — із суміші карбонату і сполуки літію з шести валентним фосфатом заліза. На роль катода в таких конструкціях підходить кобальтат літію або шпінель літій-кобальт-марганцевий або літій-марганцевий.

Технологія виготовлення і конструювання літій-залізо-фосфатних елементів модернізується, завдяки чому відбувається вдосконалення і підвищення рівня безпеки в процесі експлуатації, а також якісне і кількісне зростання основних характеристик.

Основні характеристики

LiFePo4 має велику кількість робочих циклів, що зберігають ресурс місткості батареї на рівні 80%. Це значення досягає 2000 циклів і навіть більше. Високий ступінь струмовіддачі робить такі акумулятори популярними в магазині https://www.powersol.com.ua/ та на ринку в цілому. Мабуть, серед інших переваг такого типу акумуляторів можна назвати:

  • стабільність хімічного складу і термічних показників;
  • витривалість і висока працездатність в умовах негативних температур;
  • короткий час для зарядки акумуляторної батареї;
  • високі показники безпеки експлуатації.

Принцип роботи LiFePo4 ґрунтується на використанні електродів нано-розмірів, які обмінюються іонами між собою, завдяки чому відбувається зростання активності на поверхні. Такий принцип конструктивної будови LiFePo4 акумулятора гарантує йому найкращі технічні параметри серед усіх літій-іонних акумуляторів. При цьому у випадках важливого значення ваги самої акумуляторної батареї такі моделі завжди програють.

Літій-залізо-фосфатний акумулятор сьогодні вважається найкращим силовим агрегатом з відмінними експлуатаційними характеристиками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...