• Головна
  • У Кушугумскій ОТГ з початку повномасштабного вторгнення 325 будинків було пошкоджено внаслідок ворожих обстрілів
11:46, 4 серпня 2023 р.

У Кушугумскій ОТГ з початку повномасштабного вторгнення 325 будинків було пошкоджено внаслідок ворожих обстрілів

У Кушугумскій ОТГ з початку повномасштабного вторгнення 325 будинків було пошкоджено внаслідок ворожих обстрілів

Лише в Кушугумській ОТГ з початку повномасштабного вторгнення було пошкоджено чи частково зруйновано 325 будинків.

Про це повідомив в національному марафоні голова Кушугумської громади Володимир Сосуновський, передає 061.

«З цих 325 будинків майже 90% вже зроблені силами ОВА та районної адміністрації. Постійно закладаємо запас бюджету, дбаємо щоб закупити з видатків бюджету якісь будівельні матеріали для покрівлі – шифер, бруси. Вікна нам допомагають вставляти міжнародні організації. Ми маємо на сьогодні техніку, яку нам надало USAID, U-LEAD для комунальних підприємств, за допомогою якої там вивозимо розбиті речі після «прильотів». Ми на сьогодні найбільш незахищені зі сторони Василівського напрямку, між нами ще є Степногірська громада, але наша Малокатеринівка знаходиться до Василівки в 19 км. РСЗВ долітає буде-яке. Ми не знаємо, як ми лягаємо спати, всі переживають, проте наші люди не виїжджають. Дякуючи богу, ніхто не гине. Люди ведуть свою господарську, економічну діяльність – працюють всі магазини, шкільні заклади працюють онлайн, люди живуть та не опускають руки», - прокоментував Володимир Сосуновський.

За словами голови ОТГ поливна вода раніше на 90% подавалась з річки Дніпро та залива Каховської ГЕС. В громаді нараховується близько 7 тисяч житлових будинків і до 5 тисяч садових будинків.

«Та територія нашої громади була дуже активна, як для відпочинку, так і для риболовлі та поливною територією для тих, хто вирощував ці овочеві культури. На сьогодні з нашої сторони Каховки зовсім немає – там одна трава, що до 70 см доходить вже. Знаходимо багато ракет та мін, які не розірвалися. Дуже боляче за те, що ми втратили саме той потенціал з поливною водою, а це багато чого вартує, як економічно, так і туристично для нашої громади», - прокоментував Сосуновський.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ворог вдарив по одному з підприємств в Малокатеринівці Запорізького району, внаслідок чого виникла пожежа.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Кушугумська громада #пошкодження #відновлення #поливна вода #небезпека
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...