• Головна
  • Бердянський лікар-педіатр очолив "відділ охорони здоров'я" в окупаційній мерії
14:57, 26 липня 2023 р.

Бердянський лікар-педіатр очолив "відділ охорони здоров'я" в окупаційній мерії

За матеріалами СБУ до 10 років позбавлення волі засуджено начальника окупаційного «отдела охраны здоровья мэрии г. Бердянск». 

Про це повідомляє СБУ у Запорізькій області.

Спецпризначенці зібрали беззаперечні докази вини колаборанта, який добровільно співпрацював з російськими окупантами. На бік ворога перейшов мешканець Бердянська, який до окупації був лікарем-педіатром місцевого медзакладу. 

Під час тимчасової окупації району чоловік публічно виправдовував збройну агресію рф. Він закликав місцевих жителів підтримати загарбників, а також добровільно запропонував їм свою допомогу в організації лікування поранених рашистів.

За «вірність» колаборанта одразу було призначено виконуючим обов’язки начальника так званого «відділу охорони здоров’я мерії м. Бердянськ», а вже в липні 2022 року – затверджено на посаді начальника. Раніше новоспечений «керівник» був відомий у місті, як «знахар», оскільки практикував під час лікування дітей так звані сучасні «методи».

На новій «посаді» він одразу віддав вказівку «переобладнати» українські лікарні під військові шпиталі загарбників. Колаборант особисто розпорядився невідкладно та першочергово лікувати учасників російських окупаційних угруповань, у тому числі бойовиків терористичних організацій «л/днр». Проблеми місцевих мешканців відійшли на другий план.

Також за його наказом на території міста були додатково облаштовані лабораторії для станції переливання крові, які працювали виключно для лікування військових рф. 

На підставі зібраних Службою безпеки доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Йому призначено покарання – 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком 15 років з конфіскацією майна.

Наразі він переховується на тимчасово окупованій території півдня України, але співробітники СБУ встановили всі місця його перебування та проводять комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Колаборант #Бердянськ #медик
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...