• Головна
  • Навіщо робити опалення з тепловим насосом та де його замовити
Новини компаній
18:48, 5 липня 2023 р.

Навіщо робити опалення з тепловим насосом та де його замовити

Новини компаній

Тепловий насос пропонує екологічний та вигідний підхід до опалення. Звичайні пристрої для контролю температури, спалюють певний вид палива, намагаючись отримати максимальну кількість енергії. Опалення будинку тепловим насосом – це концентрація відновлювальної енергії природного середовища у поєднанні з мінімальним споживанням енергії ззовні.

Українсько-естонська компанія Новітерм з 2007 року представляє шведський бренд Thermia, що випускає теплові насоси різної конфігурації:

  • ґрунт-вода;
  • повітря-вода;
  • вода-вода.

Компанія пропонує тепловий насос за ціною виробника, оскільки проєктування та збирання всіх елементів теплового насосу – це робота співробітників компанії, які виготовляють їх з 1973 року та вже виконали сотні успішних проєктів в Україні.

Як працює тепловий насос

Якщо спростити схему роботи теплового насоса, то це схоже на роботу холодильника, що працює у зворотний бік. Такий «холодильник» навиворіт є дуже ефективним і зі специфічною системою управління. Інноваційні технології виконують головну функцію – концентрують розсіяну в просторі енергію і перетворюють її, використовуючи для опалення та підігріву води. Для цього використовується спеціальна рідина – холодоагент – та робота компресора.

Нагадаємо, холодильник відбирає тепло всередині камери та віддає його назовні. Тепловий насос працює так само, але зі зворотнім напрямком дії – перетворює розсіяну енергію на тепловий потік на обмеженій площі.

Скільки енергії дає тепловий насос

На 1 кВт використаної від звичайної мережі енергії можна отримати 6 кВт тепла. При цьому можна використовувати як джерело, розсіяну у просторі енергію ґрунту, повітря, води. Тепловий насос для опалення влітку працює як кондиціонуючий пристрій, оскільки система може працювати реверсно, у зворотному напрямку.

Вибір джерела енергії

Кожен проект по-своєму унікальний, оскільки власник будинку може вибрати джерело енергії і так сконструювати свою систему теплового насоса, щоб вона була найбільш ефективною. Фахівці компанії можуть порекомендувати кілька найбільш вигідних варіантів організації опалення за допомогою теплового насоса, комбінуючи різні пристрої та системи:

  • ґрунтовий геотермальний тепловий насос, що відбирає тепло з ґрунту або поверхні водойми за допомогою системи теплоприймальних трубопроводів розташованих на глибині, яка більша за глибину промерзання;
  • тепловий насос «вода-вода» з балансуванням енергії та отриманням теплової різниці між двома свердловинами з різною температурою нагрівання робочої рідини;
  • насос рекупераційної системи «повітря-повітря» з використанням різниці температури в приміщенні та температури зовнішнього повітря.

Просте налаштування та зручне керування, підключення до «розумного будинку»

Ще одна важлива перевага теплового насоса – просте і зручне для користувача, керування. За допомогою електронного блоку контролю параметрів компресорів та інших елементів теплового насоса можна встановити найбільш ефективний режим роботи.

Підключення до системи «розумний дім» дозволяє програмувати роботу системи для максимально комфортного кліматичного режиму. Залежно від погоди, система самостійно коригуватиме потужність і мінімізуватиме енергетичні втрати.

Ефективність та вигода

Точно вирахувати економічний ефект застосування теплового насоса слід у кожному конкретному випадку, треба з урахуванням індивідуальних особливостей проєкту. Найбільш раціонально застосовувати таку систему в будинку, де є енергоефективні вікна, хороший теплозахист стін та матеріалів покрівлі, стелі.

Залежно від розмірів будівлі та потреб самого користувача, окупність проекту складає від 2-3 до 5-7 років. І найважливіше – значно скорочується залежність від зовнішніх джерел енергії.

Для живлення насоса та підтримки його роботи в оптимальному режимі потрібно у кілька разів менше витрат, ніж на купівлю газу чи інших видів палива. У енергоефективних будинках витрати можуть скоротитись у 4-6 разів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...