• Головна
  • Це була страта: омбусман Лубінець про вбивство окупантами двох підлітків в Бердянську
10:01, 27 червня 2023 р.

Це була страта: омбусман Лубінець про вбивство окупантами двох підлітків в Бердянську

24 червня в окупанти поширили інформацію про «ліквідацію двох бойовиків» в Бердянську. Ними виявились двоє 16-річних підлітків Тигран Оганнісян та Микита Ханганов. Окупанти заявили, що перед цим хлопці напали на «поліцейських» та застрелили двох людей. Обставини загибелі підлітків досі невідомі. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець назвав це позасудовою стратою.

Про це він заявив у телемарафоні.

- За нашими даними відбулась позасудова страта двох українських підлітків. Як тільки у нас з’явилась інформація, що 24-го травня цього року двоє українських підлітків отримали підозри від слідчого комітету рф, ми одразу звернулись по різним каналам до російської сторони, щоб, по-перше, нам надали всю інформацію, по-друге, українських хлопців повернули додому в Україну. Так само офіційно ми звертались до Міжнародного Комітету Червоного Хреста, щоб вони терміново їх відвідали, наших підлітків та зробили все, щоб їх повернули додому. На жаль, на даний час єдине що нам відомо що хлопці загинули, але як і і сказав, я цілком припускаю, за моїми даними, це була страта і можливо після цього якесь інсценування відео, щоб виправдати дії російських військовослужбовців, - сказав Лубінець.

За словам омбудсмана, тіла вбитих підлітків окупанти не повернули на підконтрольну Україні територію. Дмитро Лубінець звернувся через свої канали до російської сторони з вимогою повернути тіла Тиграна та Микити родичам в Україну.

Як раніше писав 061, з вересня 2022 року Тиграна та Микиту переслідували російські правоохоронці. 24 травня 2023 року підлітки отримали обвинувачення від Слідчого комітету РФ у нібито підготовці диверсії на залізниці. Їм загрожувало до 20 років позбавлення волі. Українські правозахисники вимагали відпустити неповнолітніх на підконтрольну Україні територію, відповідну резолюцію ухвалив і Європарламент.

Медійна ініціатива за права людини вважає відповідальними за вбивство підлітків окупаційну владу Бердянська, конкретно старшого слідчого другого відділу з розслідування особливо важливих справ слідчого управління Слідчого комітету РФ Хусаінова І. Р., а також керівництво Слідчого комітету РФ, яке, нв переконання правозахисників, сприяє злочинам своїх співробітників проти дітей, та вище військово-політичне керівництво Російської Федерації.

Як арніше писав 061, в Запорізькій області внаслідок обстрілів загинула жінка, ще троє людей отримали поранення.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#вбиство #Лубінець #Бердянськ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...