• Головна
  • У Запоріжжі збільшать фінансування на реконструкцію укриттів на комунальних підприємствах
13:54, 22 червня 2023 р.

У Запоріжжі збільшать фінансування на реконструкцію укриттів на комунальних підприємствах

У Запоріжжі збільшать фінансування на реконструкцію укриттів на комунальних підприємствах

Депутатам Запорізької міськради пропонують затвердити зі змінами «Міську цільову програму створення фонду захисних споруд цивільного захисту на комунальних підприємствах Запорізької міської територіальної громади» щодо реконструкції приміщень з встановленням укриттів.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії, передає 061.

Посадовці з департаменту з питань ефективної роботи та розвитку комунальних підприємств пропонують збільшити видатки на реконструкцію інфраструктурних обʼєктів з влаштуванням захисних споруд цивільного захисту.

В мерії зазначають, що в березні 2023 року введено в дію стандарт ДСТУ 9195:2022, який установлює основні вимоги до проєктування та виготовлення швидкоспоруджуваних захисних споруд цивільного захисту модульного типу. Мова йде про облаштування санвузла, водопостачання, електропостачання та допоміжних приміщень з пожежною сигналізацією.

Зокрема, реконструкцію на три мільйона будуть проводити на котельні по вулиці Товариській концерну ГТС, в КП «Запоріжремсервіс» на 3,5 мільйона гривень.

«Після будівництва захисних споруд фонд оплати праці збільшуватися не буде і залишиться в межах штатної чисельності. Укриття будуть облаштовані антивандальними місцями та сидіннями на 40 осіб, а також місцями для лежання для забезпечення потреб маломобільних груп населення. Укриття будуть обладнані фільтровентиляційною установкою, туалетом, пожежною сигналізацією, системою аварійного освітлення з підйомником», - прокоментував про плани щодо змін директор департаменту з питань ефективної роботи та розвитку комунальних підприємств Максим Батенко.

Депутати запропонували подумати над тим, аби зекономити бюджетні кошти під час проектування комунікацій на дві споруди.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#бюджетні кошти #люди #укриття #безпека #підйомник
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...