• Головна
  • У Мелітополі окупанти відкрили мурал на честь злочинця «воєнкора» Татарського: як пропаганда зробила з нього героя
12:00, 22 червня 2023 р.

У Мелітополі окупанти відкрили мурал на честь злочинця «воєнкора» Татарського: як пропаганда зробила з нього героя

 У Мелітополі окупанти відкрили мурал на честь злочинця «воєнкора» Татарського: як пропаганда зробила з нього героя

Цього тижня у Мелітополі представники Кремля разом з окупаційної владою Запорізької області урочисто відкрили мурал на честь так званого «воєнктора» Владлена Татарського. Пропаганда намагається на окупованих територіях створювати «нових героїв» зі злочинців та бойовиків.

Як повідомляє окупаційний телеграм-канал «Южный Плацларм» 19 червня на заході був російський політтехнолог, що отримав посаду так званого «першого заступника губернатора Запорізької області Сергій Толмачов, колишній радник керівника Росмолоді, котрий зараз є «міністром з молодіжної політики» Антон Тицький, а також неназвані «активісти» молодіжних рухів.

«Владлен зробив величезний внесок у нашу Перемогу. Країна має знати своїх Героїв, і сьогодні ми увічнюємо його пам'ять», - наголосив Сергій Толмачов.

Антон Тицький також звернувся до молоді: «Макс був моїм великим другом та однодумцем. Він справді робив дуже велику роботу на інформаційному фронті, він став для нас символом Перемоги!».

Так ось символом російської перемоги є ніхто інший, як …злочинець, що відбував тюремний термін за звинуваченням у збройному пограбуванні. Справжнє ім’я Татарського Максим Фомін.Народився він 25 квітня 1982 року у Макіївці. Максим певний час займався торгівлею меблями, а коли набрався кредитів і не зміг розрахуватися, то вирішив пограбувати банк. Він був засуджений до 12 років за збройне пограбування банку в Макіївці. Навесні 2014 року колонія суворого режиму в Горлівці зазнала обстрілу — Фомін втік, а пізніше окупанти зробили йому пропозицію повоювати проти України. Він певний час був на боці самопроголошеної «ДНР» у складі батальйону «Схід», а згодом у підрозділах ЛНР. Щоправда, і на території ДНР він був заарештований як кримінальний злочинець, але потім його помилував «голова» республіки Олександр Захарченко. Після він став блогером і вів програму «Розбори Рибаря» на каналі «Соловйов Live».

Офіційна російська влада так активно розкручувала з грабіжника банків і державного зрадника героя, що його навіть запросили як російську еліту на виступ Путіна в Кремлі у вересні 2022 року.

Коли президент Путін, оголошував про приєднання до Росії чергових українських теренів, Татарський організував пряме включення з Георгіївської зали. Вказавши на пам'ятну табличку Стародубовського кірасирського полку (який у березні 1814 року увійшов до Парижа), Владлен заявив: «Ось імена наших полків, які били півнів ще двісті років тому. Брали всю Європу та нагинали її раком. І цього разу те саме буде». І завершив репортаж крилатою фразою, що обійшла весь світ: «Всіх переможемо, всіх вб'ємо, всіх кого треба пограбуємо, все буде як ми любимо».

Владлен Татарський 15 січня 2023 року був внесений до списку санкцій України за «поширення кремлівської пропаганди у своїх публікаціях і доповідях».

Загинув він 2 квітня під час «творчого вечора» у Петербурзі. Одна з гостей, зробила Татарському смертельний подарунок: його власний бюст, нашпигований вибухівкою.

Мурал пам'яті Владлена Татарського створив художник Дмитро Север, якому також належить мурал з портретом пропагандистки Дар’ї Дугіної, що є донькою ідеолога «русского мира» Олександра Дугіна

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

"Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.”
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Владлен Татарський #герой #маніпуляція #вбивя #терорист #бойовик
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Пояснюємо, що не так із заявами окупантів. Що з них є фейком та маніпуляцією. На окупованих територіях Запорізької області так звана "влада" звинувачує українську владу та армію у своїх же провокаціях
Оголошення
live comments feed...