• Головна
  • У Запоріжжі створили петицію з пропозицією заборонити роботу «Муніципальної варти» на час військового стану
13:55, 19 червня 2023 р.

У Запоріжжі створили петицію з пропозицією заборонити роботу «Муніципальної варти» на час військового стану

У Запоріжжі створили петицію з пропозицією заборонити роботу «Муніципальної варти» на час військового стану

Ще не встигли розпочати свою роботу співробітники нового комунального підприємства «Муніципальна варта», як громадськість вже просить заборонити їх діяльність, хоча б під час війни.

Відповідна петиція з’явилася на веб-порталі електронних петиції міської ради, передає 061.

"Муніципальна варта" покликана надавати охоронні послуги та слідкувати за громадським порядком, а також боротися з порушеннями в сфері благоустрою.

На запуск та створення підприємства з бюджету міськради виділили трохи більше 10 мільйонів гривень. Планується, що муніципальна варта буде займатися охороною комунальних об'єктів (зараз це робить Поліція охорони та приватні структури) і завдяки цьому бюджет міста зможе зекономити. Також «відбити» частину видатків в КП зможуть за рахунок адміністративних протоколів на порушників.

Містяни ж пропонують вже зараз відмінити роботу інспекторів охорони та громадського порядку і співробітників загального відділу.

«В зв'язку з тими, що фінансування муніципальної варти відбувається з бюджету міста, вважаю за недоцільне збільшення навантаження на бюджет міста, збільшуючи розмір його витрат на суму, необхідну для фінансування муніципальної варти. Кошти, які таким чином будуть буде вивільнено, вважаю за доцільне направити на допомогу для родин, які постраждали від агресії Російської Федерації», - зазначила авторка Марина Макарова.

В такому випадку взагалі не зрозуміло, що робити з тими видатками, що вже поклали на створення КП – зарплати, форма, матеріально-технічне забезпечення, реєстрація і так далі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що крім охорони об’єктів Мунварта може боротися зі стихійною торгівлею, реагувати на встановлення незаконних МАФів та рекламних конструкцій, забезпечувати охорону громадського порядку.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#муніципальна варта #гроші #бюджет #економія #охорона #військовий стан
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...