• Головна
  • У Запоріжжі суд дозволив розпочати заочне розслідування по старості з Якимівки, який працює на окупантів
16:12, 18 червня 2023 р.

У Запоріжжі суд дозволив розпочати заочне розслідування по старості з Якимівки, який працює на окупантів

У Запоріжжі суд дозволив розпочати заочне розслідування по старості з Якимівки, який працює на окупантів

Жовтневий районний суд Запоріжжя надав дозвіл слідчим СБУ здійснювати спеціальне досудового розслідування у справі про колабораційну діяльність по відношенню до старости Чорноземненської сільської ради Якимівської ОТГ.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

Згідно з матеріалами справи, в березні – квітні 2022 місцевий житель села Чорноземне Якимівської селищної територіальної громади Мелітопольського району прийняв пропозицію представників окупаційної адміністрації та погодився зайняти посаду старости т.зв. «Черноземненского сельского совета Акимовской военно-гражданской администрации», яка пов`язана з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.

Зраднику повідомили про підозру 1 червня за ч. 5 ст.111-1 КК України - добровільне зайняття громадянином України посади, пов`язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території.

Так як підозрюваний знаходиться на окупованій території Запорізької області (окрім цього, періодично здійснює виїзди на тимчасово окуповану територію АР Крим, а також на територію держави-агресора РФ) та на реагує на повістки про виклик, то слідчі зазначили, що притягнути його до кримінальної відповідальності у загальному порядку не є можливим і просили надати дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування. Суд погодив дозвіл.

Наразі Євгена Кирилова оголошено у державний та міжнародний розшук.

 Нагадаємо, раніше ми писали про те, що колишньому заступнику начальника МВС у Запорізькій області оголосили підозру у колабораціонізмі.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#СБУ #державна зрада #староста #Якимівка #розслідування
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...