• Головна
  • У Запоріжжі хочуть зобов’язати підприємців сплачувати до бюджету за літні майданчики
18:00, 10 червня 2023 р.

У Запоріжжі хочуть зобов’язати підприємців сплачувати до бюджету за літні майданчики

У Запоріжжі хочуть зобов’язати підприємців сплачувати до бюджету за літні майданчики

Депутатам Запорізької міськради пропонують внести зміни до плану діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів на 2023 рік в частині розширення переліку об’єктів тимчасового використання земельної ділянки для підприємницької діяльності.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань регуляторної політики, розвитку підприємництва, торгівлі та послуг, передає 061.

Як пояснив директор департаменту муніципального управління Віталій Лисенко, Запоріжжя є одним з небагатьох міст, де підприємцям дозволено організовувати літні майданчики, паркувальні кармани та благоустрій поруч зі своїми закладами без договорів оренди чи користування земельної ділянки, і відповідно, без сплати до бюджету. Посадовці вирішили, що потрібно шукати шляхи наповненню бюджету і буде несправедливо, що за дрібнороздрібну торгівлю підприємці сплачують гроші, а за літні майданчики – ні.

«На даний момент у нас так, що була якась зелена зона, відкривається бізнес. Ми дозволяємо зробити там парковку, відкрити там літні майданчики, але за це міський бюджет не отримує жодної копійки наразі. Літні майданчики у нас з 2017 року стоять всі безкоштовно.Вони не сплачують за користування місцем, вони не заключають договори на вивезення сміття. У нас були такі історії, що сам заклад має 60 квадратних метрів, а літній майданчик ніби значиться на площі в 20 квадратних метрів, а по суті це усі 300 метрів. У нас є перенакопичення контейнерів. Наша пропозиція – зробити рівними для всіх умови. Якщо люди платять за квас, помідори, ялинки, базари та за всі інші тимчасові споруди, то сезонні літні майданчики не мають випадати», - зазначає Віталій Лисенко.

Голова комісії Олександр Кобзарюк зазначив, що він не підтримує цю ініціативу зараз, бо бізнес і так в дуже складному становищі.

Паралельно з цим в департаменті муніципального управління пропонують компенсувати та надавати плату за користування об’єктів благоустрою, коли замість зеленої зони встановлюють доріжку до перукарні чи магазину, роблять паркувальні кармани та будь-яким іншим способом змінюють міський простір.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, скільки протоколів мають скласти інспектори з благоустрою, щоб вийти на самоокупність.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#торгівля #бізнес #сплата #гроші #економіка #літні майданчики #благоустрій
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...