• Головна
  • Окупанти інсценують замахи на себе аби виїхати з Запорізької області
16:55, 14 травня 2023 р.

Окупанти інсценують замахи на себе аби виїхати з Запорізької області

На тимчасово окупованій території Запорізької області за останні лише півтора тижня зафіксовано щонайменше три випадки, коли колаборанти інсценують замахи на себе. Це робиться нібито для того аби виїхати з окупованої території до Криму або ж на континентальну Росію. 

Про це в ефірі національного телемарафону новин 14 травня сказав мер Мелітополя Іван Федоров.

"Сьогодні один із шляхів виїзду з окупованих територій - це провокація навколо колаборантів. Як це відбувається, розкажу на прикладі фейкового голови суду. Саме в дворі захопленого ним будинку стався вибух. Він сказав, що тепер в небезпеці і більше не знаходиться на території тимчасово окупованого Мелітополя, а отримав змогу виїхати. Така сама ж ситуація з іншими гауляйтерами", - сказав Федоров.

Випадок про який він говорить стався 11 травня. Про нього повідомляє гауляйтер євген балицький. 

"Сьогодні в Мелітополі здійснено замах на голову суду Запорізької області. В результаті замаху суддя не постраждав, проте пострадали дві людини охорони, вони знаходяться в медзакладі, їм надається необхідна допомога", - йдеться в дописі.

Окупанти інсценують замахи на себе аби виїхати з Запорізької області, фото-1

Балицький додав, що це не що інше, як замах.

"Цей замах є нічим іншим, як чергова спроба київських нацистів дестабілізувати ситуацію на території нашого регіону, перешкоджати становленню мирного життя. Наразі слідство працює над встановленням осіб підозрюваних", - додав гауляйтер.

У той же час Федоров говорить, що за останні півтора тижні нарахував три таких провокації. 

"Вони (провокації) надали квиток для колаборантів для виїзду з окупованої території", - каже мер. 

Також цього тижня ворог рід виглядом аварії на підстанції в Мелітополі "знеструмив" значну частину міста та найближчих населених пунктів аби перемістити свою військову техніку в бік лінії фронту.

"Дорогі мелітопольці! У місті було чути звук вибуху. Без електропостачання залишаються Мікрорайон, Ханда та Червона гірка. Просимо зберігати спокій, фахівці працюють над якнайшвидшим відновленням електропостачання. За інформацією «Таврія-Енерго», на підстанції спрацювали захисні системи. Фахівці працюють, найближчим часом подачу електроенергії буде відновлено.", - зазначила в Телеграмі окупаційна адміністрація міста. 

Окупанти інсценують замахи на себе аби виїхати з Запорізької області, фото-2

У той же час Федоров зазначив, що так званий вибух стався на підстанції у східній частині міста, поблизу захопленого окупантами заводу «Рефма». 

"Цікаво, що поблизу підстанції у бліндажах цілодобово чергують озброєні до зубів російські військові - охороняють свої ворожі бази. Поки не було електроенергії, окупанти переганяли Патріоти, ВАЗи, Ниви та інші авто на Запорізький напрямок. А згодом «героїчно» повернули людям світло", - написав він. 

На окуповані території прибувають нові "партії" військових, як "вагнерівців" так і кадирівців. Тобто ворог збирається чинити опір та не здавати захоплені території. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Мелітополь #вибух
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Пояснюємо, що не так із заявами окупантів. Що з них є фейком та маніпуляцією. На окупованих територіях Запорізької області так звана "влада" звинувачує українську владу та армію у своїх же провокаціях
Оголошення
live comments feed...