• Головна
  • Поблизу захопленої росіянами ЗАЕС вибухнула міна, - МАГАТЕ
10:29, 29 квітня 2023 р.

Поблизу захопленої росіянами ЗАЕС вибухнула міна, - МАГАТЕ

Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), присутні на українській Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС), заявили про те, що неподалік станції вибухнула міна.

Про це повідомив генеральний директор Рафаель Маріано Гроссі.

"Цього тижня знову були змушені сховатися після попереджень про ракетний удар із звуком безперервного обстрілу на відстані, оскільки військові дії тривають у регіоні. Крім того, одна міна вибухнула поблизу місця (ЗАЕС). Збільшення військової присутності та активності в регіоні ще раз підкреслює важливість і терміновість узгодження захисту електростанції", - додав генеральний директор Гроссі.

Команда МАГАТЕ продовжує стежити за складною кадровою ситуацією на станції. Нинішнє керівництво заводу повідомило команді, що загальна кількість співробітників, які мають контракти з «Росатомом», зараз трохи перевищує 3000 осіб, а ще 1000 знаходяться в процесі затвердження. Близько 1000 співробітників Енергоатома з контрактами досі працюють на станції, інших, хто залишився в Енергодарі, час від часу викликають на роботу.

Керівництво заводу підтвердило, що деяким співробітникам заблокували доступ, стверджуючи, що це зроблено з «цілей безпеки». 

"Команда МАГАТЕ продовжить роботу, щоб краще зрозуміти ситуацію з персоналом. Генеральний директор Гроссі неодноразово висловлював глибоку стурбованість надзвичайно важкою ситуацією для персоналу ЗАЕС та їхніх сімей, а також впливом, який це має на ядерну безпеку та безпеку на станції", - додали у МАГАТЕ.

Раніше повідомлялось, що станція захоплена з березня минулого року. Окупанти перетворили її на військовий об'єкт, периметр станції замінований. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Вибух #міна #ЗАЕС
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...