Новини компаній
11:00, 23 березня 2023 р.

Найкращі онлайн-школи України

Новини компаній
Найкращі онлайн-школи України, фото-1

Останніми роками світ (і особливо Україна) зазнали титанічних змін. Планувати хоч щось стає важче. А що вже говорити про Запоріжжя: спочатку наше місто разом з усім світом дало бій пандемії, а потім область стала одним із важливих форпостів у боротьбі проти значно більшого зла. Зрозуміло, що батьки в такій ситуації думають насамперед про дітей та про їхнє майбутнє. І оскільки школи старого зразка показали вразливість перед серйозними викликами, їм на зміну поступово приходить дистанційне навчання. У цій статті я спробую розібратися в українському ринку онлайн-шкіл і відповісти на запитання: якій онлайн-школі я можу довірити майбутнє своєї дитини?

Що особливого можуть запропонувати дистанційні школи?

Всі ми навчалися в класичних школах і знаємо, які проблеми ці школи мають. Логічно, що для центра дистанційного навчання стандарти будуть вищими: вони повинні будуть виправляти ці вади та показувати принципово новий підхід до навчання. Таким чином я виокремила для себе (а ви, звичайно, можете подумати над власними) кілька критеріїв, за якими можна відрізнити хорошу онлайн-школу від середньої.

1. Цікаве викладання. Проходячи дистанційне навчання, діти сидять удома. Будь ласка, зробіть уроки у вашій онлайн-школі такими, щоб діти сиділи з відвислою щелепою! А коли їм цікаво, онлайн-навчання проходить набагато ефективніше (саме тому майже всі випускники звичайних шкіл, яких ви зустрінете, нічого не пам'ятають).

2. Індивідуальний підхід у дистанційному навчанні. Діти потребують постійної підтримки від вчителів школи. Тому навчання в онлайн-школі зобов'язане припускати, що будь-якої миті можна звернутися до вчителя з питанням чи проблемою та отримати вичерпну відповідь.

3. Онлайн-школа пропонує додаткові можливості. Насамперед я говорю про соціалізацію дітей поза онлайн-навчанням, оскільки для них дуже важливо проводити час і спілкуватися з однолітками. Але чим більше цікавих і крутих можливостей пропонує онлайн-школа, тим більш розвиненою і надійною вона виглядає в очах батьків.

Як на мене, ці три пункти є основами, на яких має базуватися сучасне дистанційне навчання. Від цього і відштовхуватимемося, обираючи онлайн-школу!

Яка школа може запропонувати гарне дистанційне навчання?

У нашій країні просто безліч дистанційних шкіл. Але мало хто може надати ту якість середньої освіти онлайн, яка допоможе школярам здобути знання та необхідні навички. Трохи поблукавши пошуковою системою, я виокремила для себе кілька онлайн-шкіл.

  • «Ейдос»

Запорізька школа, яка поміж іншим надає можливість навчання онлайн. Пропонують інноваційний підхід, але, чесно кажучи, є певні сумніви, що він буде ефективним у форматі онлайн-школи. Плюс вартість за місяць навчання у школі надто висока для тих послуг, які вони пропонують (8500 гривень за місяць дистанційного навчання).

  • Онлайн-школа «977»

Офіс онлайн-школи знаходиться у Дніпрі. Пропонують класичний набір дистанційного навчання: онлайн-уроки, матеріали – на вашому комп'ютері, консультації з учителями.

  • Онлайн-школа Alterra School

Невеликі класи, авторські матеріали, все у цифровому форматі. Істотним недоліком є те, що уроки проходять хоч і онлайн, але за розкладом (тобто пропустили урок – поїзд пішов, наздоганяйте). До того ж відсутня старша школа.

  • Онлайн-школа Unicorn School

Величезний акцент на гейміфікації навчального процесу, що добре – так буде набагато цікавіше виконувати завдання. Але немає молодшої школи, що погано.

  • Дистанційна школа «Оптіма»

Цікаві уроки та виконання домашніх завдань у дистанційному форматі, яскраве подавання, індивідуальний підхід, багато різноманітних можливостей. Доступні як дистанційне навчання в будь-який зручний час, так і уроки в режимі реального часу (як у звичайній онлайн-школі).

Розглянувши велику кількість онлайн-шкіл, підсумковий вибір (який залежав від кількох критеріїв: доступність, підхід до занять і процесу дистанційного навчання, додаткові можливості) впав на «Оптіму». Зараз поясню, чому саме ця школа.

Ну пояснюй!

Перше, що привабило в цій дистанційній школі, – величезна кількість філій у різних містах України (щоправда, у Запоріжжі немає, але є в Дніпрі). Це свідчить про те, що школа велика і серйозна. Але гаразд, до суті онлайн-навчання це не має відношення, тому краще перейду власне до неї. Друге: на сайті дистанційної школи можна знайти невеликі фрагменти уроків для кожного класу з трьох різних предметів. Дуже яскраво та захопливо зроблено! Сумніви, звісно, залишалися й після такого. Але! Третє! Онлайн-школа надає демодоступ до своєї платформи та матеріалів дистанційного навчання. Тут сумнівів не залишилося!

  • Дуже-дуже-дуже цікаве подавання! Навіть я не змогла відірватися від екрана, що вже казати про дітей! Анімація, 3D-моделі, мультиплікаційні вставки, круті відео – супер! Навчатися онлайн буде одне задоволення! У жодній онлайн-школі не бачила такого викладання.
  • При всій динаміці та веселощах в уроках зберігається структура. Матеріал, який подається на уроках цієї школи, логічний, послідовний, дитину ніби за руку ведуть до знань. Таке дистанційне навчання набагато ефективніше.
  • Закріплення знань. Весь процес навчання у школі – завдання на уроці, домашні завдання, контрольні роботи – в інтерактивному та ігровому форматі.
  • Підтримка та індивідуальний підхід. Крім вчителів у цій онлайн-школі ще є тьютори. Підтримка практично 24/7 (вночі, звичайно, не писали їм, але не здивувалася б, якби відповіли).
  • Гнучкий графік дистанційного навчання. Якщо в дитини вранці гуртки або ви вирішили сходити прогулятися, урок можна пройти ввечері. Ніхто вас не квапить, навчайтеся на своїй швидкості. Ви ж не просто так навчаєтесь в онлайн-школі, це має бути зручно.

До того ж школа «Оптіма» пропонує купу можливостей для соціалізації дітей, здобуття подвійного диплома (офіційні документи про середню освіту України + США чи Канади, що в майбутньому, сподіваюся, спростить вступ до університету та здобуття професії), дистанційні курси іноземних мов. І це далеко не все, на сайті школи дуже багато інформації.

Правда, дуже хотіла знайти недоліки в цій дистанційній школі, але поки що лише позитивні враження. До речі, демодоступ закінчився, тому зараз займаюся повноцінним переведенням доньки до цієї онлайн-школи. Це не реклама, просто усвідомлюючи, скільки батьків зараз стикається з проблемою пошуку школи для дистанційного навчання, захотілося поділитися й допомогти. Ви ще можете спробувати пошукати онлайн-школу самі. У будь-якому разі сподіваюся, що ця стаття була чимось вам корисною. Успіхів!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Дистанційна школа «Оптіма» #Оптіма #дистанційне навчання
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...