• Головна
  • В Запоріжжі наразі відсутні умови для задухи водних біоресурсів, - мерія
11:51, 21 березня 2023 р.

В Запоріжжі наразі відсутні умови для задухи водних біоресурсів, - мерія

В Запоріжжі наразі відсутні умови для задухи водних біоресурсів, - мерія

Стан Каховського водосховища постійно моніторять фахівці, щоб вчасно виявити умови, за яких можлива задуха водних біоресурсів. Наразі ситуація є контрольованою.

Про це повідомили на засіданні комісії щодо ліквідації наслідків задухи водних біоресурсів та їх утилізації в межах Запоріжжя, що відбулось і Запорізькій міській раді.

За словами наукових співробітників відділу охорони пам’яток історії, археології та природи національного заповідника «Хортиця», наразі ситуація контрольована та не критична, умови середовища сприятливі і не спричиняють задухи водних біоресурсів. Ситуація постійно відстежується співробітниками заповідника. Також щоденний моніторинг водних біоресурсів проводять і співробітники КП «Титан».

В Запоріжжі наразі відсутні умови для задухи водних біоресурсів, - мерія, фото-1

Під час засідання комісії розробили план дій у разі виникнення задухи риби. Якщо виникне задуха, відповідальним за ліквідацію наслідків визначено КП «Титан», також буде залучатись матеріально-технічна база та працівники інших комунальних підприємств міста.

Днями фахівці Державної екологічної інспекції спільно з працівниками відділу служби режиму та сектору охорони природи Національного заповідника «Хортиця» здійснили заміри розчиненого кисню та відбір проби води для проведення інструментально лабораторного контролю з метою здійснення моніторингу стану середовища перебування водних біоресурсів в межах акваторій заповідника перед початком нересту.

- В подальшому такі заміри проводитимуться систематично з метою передбачення та попередження заморів риби, - повідомили в службі режиму заповідника.

Як раніше писав 061, через відкриття окупантами запірних шандор Каховської ГЕС в Каховському водосховищі різко знизився рівень води. Це призвело до масової загибелі риби. Екологічна прокуратура відкрила кримінальне провадження, встановлюються збитки

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#водосховище #риба #задуха
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...