• Головна
  • Як виглядає затонула під Запоріжжям баржа після зниження рівня води в Каховському водосховищі, - ФОТОРЕПОРТАЖ
19:06, 12 березня 2023 р.

Як виглядає затонула під Запоріжжям баржа після зниження рівня води в Каховському водосховищі, - ФОТОРЕПОРТАЖ

Як виглядає затонула під Запоріжжям баржа після зниження рівня води в Каховському водосховищі, - ФОТОРЕПОРТАЖ

Більше двох років тому поблизу с.Розумівка Запорізького району затонула баржа з вантажем. Судно досі залишається біля берега. Через зниження рівня води у Каховському водосховищі значна його частина виступає над поверхнею, а незвичайні краєвиди приваблюють місцевих жителів.

Як виглядає затонула баржа зараз, бачили кореспонденти 061.

У грудні 2020 року баржа з щебнем, яку тягнув теплохід «Марія-1», поблизу с.Розумівка стала швидко набирати воду. Екіпажу не вдалось відкачати воду і капітан прийняв рішення посадити судно на мілину. Баржа знаходилась в 50 метрах від берега. На світлинах Олександра Архіпова можна побачити, як вона виглядала два роки тому.

Але на початку 2023 року рівень води в Каховському водосховищі став стрімко знижуватись. До цього призвели дії російських окупантів, які відкрили шлюзи Каховської ГЕС. В Запоріжжі вода відійшла від берегів на десятки метрів.

Біля затонулої баржі через зниження рівня води утворився просторий пляж вздовж берегової лінії. Сюди на вихідних приїжджають десятки місцевих жителів, щоб побачити судно і зробити біля нього фото. Деякі відчайдухи залазлять на баржу, адже до неї від берега менше десятка метрів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#баржа #Каховське водосовище #Розумівка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...