• Головна
  • У Запоріжжі вирішили заборонити отримувати матеріальну допомогу за пошкоджене житло людям з російським паспортом
18:37, 26 лютого 2023 р.

У Запоріжжі вирішили заборонити отримувати матеріальну допомогу за пошкоджене житло людям з російським паспортом

У Запоріжжі вирішили заборонити отримувати матеріальну допомогу за пошкоджене житло людям з російським паспортом

На наступній сесії депутатам пропонують внести зміни до Програми надання фінансової підтримки мешканцям Запоріжжя, житло яких було зруйновано або стало непридатним до проживання внаслідок ракетних обстрілів. Зміни будуть стосуватися отримувачів матеріальної допомоги, оскільки з’ясувалося, що до органів соцзахисту та ЦНАПів стали подавати заяви люди, що мають російське громадянство.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань освіти, науки, культури, спорту, молоді та туризму, передає 061.

У департаменті соціального захисту населення пропонують доповнити програму наступним текстом: «Отримувачами матеріальної допомоги не можуть бути громадяни держави-агресора».

«У нас були випадки, коли до Центрів надання адміністративних послуг зверталися люди з російськими паспортами, що є власниками житла в нашому місті і хотіли отримати матеріальну компенсацію. У нас є пропозиція не надавати гроші людям з російськими паспортами. Не скажу, що таких громадян прямо багато, але з такими ситуаціями ми стикаємося», - повідомив заступник начальника міського управління соцзахисту Юрій Швець.

Частина членів комісії повідомила, що ситуації бувають різні і у них також є знайомі, що мають посвідку про постійне проживання та російський паспорт, проте через бюрократичні причини вони не змогли швидко отримати українське громадянство, а тепер це зробити майже неможливо.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі депутати погодили Програму з фінпідтримки мешканцям, чиє житло постраждало внаслідок війни

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#громадяни #ракетні удари #росіяни #виплати #матеріальні компенсації #соцзахист #мерія
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...