• Головна
  • У Запоріжжі депутати погодили Програму з фінпідтримки мешканцям, чиє житло постраждало внаслідок війни
19:15, 27 січня 2023 р.

У Запоріжжі депутати погодили Програму з фінпідтримки мешканцям, чиє житло постраждало внаслідок війни

У Запоріжжі депутати погодили Програму з фінпідтримки мешканцям, чиє житло постраждало внаслідок війни

Сьогодні, 27 січня, обранці Запорізької міської зібралися на позачергову сесію для затвердження Програми надання фінансової підтримки мешканцям міста, житло яких було зруйновано внаслідок ракетних обстрілів, спричинених військовою агресією Російської Федерації.  Також вони погодили матеріальну допомогу людям, у яких пошкоджене житло через війну.

Про це повідомляє 061.

Так, депутатський корпус погодив Програму з надання фінансової підтримки мешканцям, чиї квартири чи будинки були повністю зруйновані, а також такі, що непридатні для проживання. Фінансування на 2023 рік закладено у розмірі 45 мільйонів 511 тисяч гривень, а загальна сума на 4 роки – 154 мільйона гривень. В програмі зазначено чомусь, що за рік нададуть допомогу саме 301 родині. Розмір матеріальної допомоги становить десять тисяч гривень щомісячно, починаючи з місяця, коли житло було зруйноване. Для отримання матеріальної допомоги отримувач особисто або його уповноважена особа з нотаріально посвідченою довіреністю звертається до департаменту адміністративних послуг Запорізької міської ради (ЦНАП) та подає визначений пакет документів. У подальшому для отримання матеріальної допомоги люди щомісяця з 5 до 10 числа подають до ЦНАПів в паперовій або електронній формі заяву про допомогу.

Виплата матеріальної допомоги припиняється за таких обставин: у разі відновлення об’єкту нерухомого майна, яке було зруйновано або стало непридатним до проживання; при набутті права власності на житло у прийнятих в експлуатацію житлових будинках; отримання компенсації за пошкоджене або зруйноване житло з джерел, визначених чинним законодавством. Контроль за виконання Програми покладений на департамент соціального захисту населення Запорізької міської ради. Також депутати внесли зміни до Міської комплексної програми соціального захисту населення міста Запоріжжя на 2023 рік, де передбачили адресну матеріальну допомогу постраждалим особам, у яких пошкоджене житло внаслідок ракетних обстрілів.

Розмір одноразової допомоги складає 15 тисяч гривень Кількість осіб, яким запланована виплата – 800 (лише пільгові категорії), сума видатків на 2023 рік з урахуванням банківських послуг – 12 мільйонів 96 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Запоріжжі внаслідок ракетних ударів пошкоджено близько 1000 будинків (більше 500 багатоповерхівок та більше 400 приватних будинків).

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#депутати #програма #сесія #житло #затвердження #гроші #виплати
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...