• Головна
  • Новомиколаївська громада отримала потужний генератор від Червоного Хреста, - ФОТО
16:54, 27 січня 2023 р.

Новомиколаївська громада отримала потужний генератор від Червоного Хреста, - ФОТО

Сьогодні, 27 січня, Запорізька обласна організація Червоного Хреста передала Новомиколаївській громаді генератор потужністю 65 КВт. Його встановлять на нососній станції для забезпечення населення водою під час відключень електроенергії.

Новомиколаївська громада отримала потужний генератор від Червоного Хреста, - ФОТО, фото-1

Про це повідомляє 061. 

Як пояснила Голова обласної організації Червоного Хреста Оксана Бекетова, генератор було закуплено за кошти Червоного Хреста у німецьких партнерів. Вона додала, що такої потужності вистачить аби заживити п'ятиповерховий будинок. 

Очільник Новомиколаївської селищної ради Сергій Шамайда пояснив, що наразі у громади є проблеми з водопостачанням, адже воду отримують через обласний водоканал із Запоріжжя. 

"Вода має постійно йти, інакше ми "промиваємо" труби, що позначається на якості води", - сказав він. 

В громаді нині живе близько 16 тисяч людей, з яких приблизно тисяча - внутрішньо переміщені особи з Гуляйполя, Оріхова та сходу України. 

Очільник селищної ради зазначив, що в громаді працює поліклініка, лікарня та різні комунальні підприємства, які мають бути забезпечені водою, світлом та теплом. 

Щоправда, наразі невідомо, за які кошти громада буде купувати паливо для генератора. Попередньо, він споживає до 15 літрів на годину. Вмикати його планують у разі тривалих відключень. 

В Червоному Хресті вартість генератора не озвучили, але додали, що всього їх було придбано три, один з яких планують передати ДСНС

Новомиколаївська громада отримала потужний генератор від Червоного Хреста, - ФОТО, фото-11
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Генератор #громада
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...