• Головна
  • У Запоріжжі пенсіонер впав в шахту ліфта, який зупинився між поверхами через відключення електроенергії
17:51, 9 грудня 2022 р.

У Запоріжжі пенсіонер впав в шахту ліфта, який зупинився між поверхами через відключення електроенергії

Трагедія сталася в Дніпровському районі Запоріжжя. За попередньою інформацією, 6 грудня у шахті ліфту багатоповерхівки поліцейські виявили труп місцевого мешканця.

Про це повідомили в ГУНП в Запорізькій області.

Правоохоронці попередньою встановили, що близько 09:00 в результаті екстреного відключення електроенергії житель будинку застряг у підйомнику між 7 та 8 поверхами.

Не дочекавшись працівників аварійно-ліфтової служби, пенсіонер намагався самостійно вибратись із кабіни технічної споруди та з власної необережності впав у її шахту. Від отриманих тілесних ушкоджень помер на місці події.

За цим фактом слідчими Запорізького РУП під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за кваліфікуючими ознаками ч.1 ст.115 (Нещасний випадок) Кримінального кодексу України.

В поліції додали, що останнім часом кількість людей, які застрягають у ліфтах через вимкнення світла, значно зросла та побільшало викликів на деблокування дверей кабіни.

Поліцейські закликають: під час повітряної тривоги, за можливості, не користуватися ліфтом, тому що відключення електроенергії можуть бути несподіваними: є віялові відключення, планові та екстрені.

Якщо почули сирену, намагайтеся спускатися і підійматися пішки. Слід зазначити, що відключення світла можуть відбуватися не за графіком, тому рекомендується городянам не користуватися ліфтом за 30-40 хвилин до початку відключення.

Що робити, якщо застрягли у ліфті, коли відключили світло:

- заспокійтесь і не панікуйте;

- не натискайте всі кнопки поспіль і не намагайтеся відчиняти двері кабіни ліфта самостійно;

- скористайтеся кнопкою виклику диспетчера чи номером телефону аварійно-ліфтової служби, повідомити проблему та своє місце перебування;

- якщо диспетчер чи аварійно-ліфтова служба не відповідають на дзвінки або не можуть приїхати, потрібно зателефонувати за номером "101";

-. якщо ви застрягли в ліфті без телефону, або після відключення світла зник мобільний зв'язок — кличте на допомогу мешканців будинку та попросіть, щоб вони викликали рятувальну службу;

- якщо є вода, не потрібно випивати всю одразу, пийте воду невеликими ковтками.

- намагайтесь взагалі якнайменше рухатися. Так ви збережете більше повітря і вам буде легше дихати;

- після приїзду аварійної бригади чітко дотримуйтесь інструкцій.

Закликаємо не користуватись ліфтом в періоди стабілізаційних відключень електроенергії у будинку!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Ліфт #пенсіонер
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...