• Головна
  • Різниця у вартості будування фундаменту з бетону та фундаментних блоків
Новини компаній
10:30, 10 грудня 2022 р.

Різниця у вартості будування фундаменту з бетону та фундаментних блоків

Новини компаній

Будівництво будь-якої будови починається з закладання фундаменту. Враховуючи особливості місцевості, рельєфу, грунтів та інших чинників, обирається відповідний тип фундаменту, який буде найбільш ефективним і міцним у даному конкретному випадку. На сьогодні великим попитом, особливо у приватному будівництві, користується стрічковий фундамент. Його головна перевага полягає у тому, що здійснити закладання можна самотужки, без залучення професійних бригад і спецтехніки.

З іншого боку, зведення стрічкового фундаменту передбачає доволі великий обсяг робіт, а також значні витрати часу. Натомість, компанія KALENYK & CO https://www.kalenyk.com.ua/ua/zh-i/f-s пропонує вигідну альтернативу, а саме – використання фундаментних блоків.

Різниця у вартості будування фундаменту з бетону та фундаментних блоків, фото-1

Вони представляють собою залізобетонні конструкції, які готові для використання. Тобто, не потрібно замішувати бетон, проводити додаткові підготовчі роботи (окрім основних, звичайно), орендувати бетонозмішувач тощо. Це значно спрощує процес монтажу фундаменту, до того ж, економить час. При цьому надійність конструкції залишається на високому рівні, а ризик закласти неякісний фундамент (а такий ризик завжди присутній, коли цю роботу виконує не фахівець) практично нульовий.

За рахунок чого досягається економія

Але головна причина, чому є сенс замовити та використати фундаментні блоки – суттєве зниження витрат, як на власне фундамент, так і на процеси, що пов’язані з його закладанням.

Якщо порівняти фундаментні блоки зі стандартним стрічковим фундаментом, то економія досягається за рахунок наступних факторів:

  • Відсутня потреба закупівлі матеріалів для виготовлення бетону – цементу, піску, щебню, арматури;
  • Не потрібно робити опалубку перед заливанням бетону, а це також зменшує витрати, як мінімум – не доведеться купувати деревину для виготовлення опалубки;
  • Фундаментні блоки встановлюються відразу, це можна зробити найбільш простою технікою, тоді як для замішування бетону під стрічковий фундамент необхідно витрачатись на оренду бетонозмішувача;
  • Процес монтажу більш швидкий, завдяки чому терміни будівництва значно скорочуються, а це також дозволяє зекономити кошти.

Водночас, фундаментні блоки відрізняються і високою якістю, і міцністю. Вони виготовляються у заводських умовах, тобто, у сухих цехах, де встановлена оптимальна температура і відсутня волога. На відміну від стрічкового фундаменту, де всі роботи проводяться під відкритим небом, що знижує характеристики конструкції.

Однак для того аби бути впевненим у якості фундаментних блоків, їх краще за все замовляти у перевіреного та надійного виробника. Таким виробником є компанія з багаторічним досвідом KALENYK & CO. У каталозі компанії представлений широкий асортимент залізобетонної продукції, яка відповідає всім прийнятим стандартам якості та безпеки. Фундаментні блоки здатні витримувати високі навантаження, тому можуть використовуватись як для приватного будівництва, так і зведення багатоповерхових будинків, промислових будівель, підземних сховищ та інших споруд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...