• Головна
  • Запорізькі посадовці підготували Програму соціально-економічного розвитку на 2023 рік: пріоритети, оплата праці та обіг товарів
18:40, 2 грудня 2022 р.

Запорізькі посадовці підготували Програму соціально-економічного розвитку на 2023 рік: пріоритети, оплата праці та обіг товарів

Запорізькі посадовці підготували Програму соціально-економічного розвитку на 2023 рік: пріоритети, оплата праці та обіг товарів

Посадовці виконавчого комітету міської ради підготували «Програму економічного і соціального розвитку Запорізької міської територіальної громади на 2023 рік».

Про це повідомляє 061 з посиланням на проєкти рішень міськради, передає 061.

У 2022 році робота міської влади була спрямована на забезпечення головних напрямків життєдіяльності громади, а саме: безперебійну роботу комунального господарства, транспортної інфраструктури, медичних закладів, соціального забезпечення.

В 2023 році пріоритетними напрямками називають - створення умов для повернення людей; відновлення пошкоджених житлових будинків, об’єктів критичної та соціальної інфраструктури; забезпечення оборони та безпеки; впровадження енергоефективних та ресурсоощадних заходів; створення умов для запобігання виникненню і поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19; збереження екологічного балансу та захист довкілля.

В економічному напрямку завдання Програми буде полягати в нарощеннв доданої вартості з фокусом на ключові галузі (оборонна промисловість, металургія, машинобудування, енергетика, будівництво, ІТ); сприяння вирішенню питання забезпечення металургійних підприємств сировиною та розв’язання логістичних проблем; стимулювання залучення інвестицій в оборонно-промисловий комплекс.

У бізнес-середовищі планують залучити для кластерів місцевої економіки перспективних партнерів (клієнтів, інвесторів, технологічних партнерів тощо).

Фонд оплати праці в наступному році прогнозується збільшити на 3,5% до 35,7 млрд грн у порівнянні з очікуваним за 2022 рік (34,5 млрд грн).

Середньомісячна заробітна плата штатного працівника в порівнянні з 2022 роком збільшиться на 5,0% до рівня 14 752,5 грн (очікуваний показник за 2022 рік – 14 050,0 грн).

Середньооблікова кількість штатних працівників у 2023 році зменшиться на 1,2% до рівня 202,1 тис.осіб (очікуваний показник за 2022 рік – 204,6 тис. осіб).

Прогнозується зменшення зовнішньоторговельного обігу товарів на 3,5%. Експорт товарів зменшиться на 2,7%, імпорту товарів зменшиться на 5,1%.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі хочуть обмежити вплив департаменту з надання адмінпослуг і відібрати в нього розвиток підприємництва.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#соціально-економічний розвиток #зарплати #показники #пріорітети
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...