• Головна
  • Ринок Біткоїна і криптовалют упав через кризу FTX
Новини компаній
11:00, 22 листопада 2022 р.

Ринок Біткоїна і криптовалют упав через кризу FTX

Новини компаній

За останні 24 години, від 9 жовтня 2022 року, криптовалютний ринок пережив певне потрясіння, викликане "кризою ліквідності" FTX. На цьому тлі біткоїн впав у ціні до рівня кінця листопада 2020 року, а капіталізація криптовалютного ринку за ніч втратила понад 10%.

8 листопада середня вартість BTC на мить опустилася нижче $17 500, як повідомляє CoinGecko. Це найнижчий рівень із кінця листопада 2020 року. Абсолютний мінімум у $17 120 було зафіксовано на Bitstamp. Попереднього тижня Біткоїн піднявся в ціні до його пікової вартості в осінній період $22 160. За поточним курсом Біткоїна можна стежити в онлайн-обміннику криптовалют Crybex, які виставляють актуальний курс для продажу і купівлі криптовалюти.

За даними Coinglass, загальна сума ліквідацій за день перевищила $846 млн. Майже 60% склали позиції в BTC і ETH. Ба більше, за добу обсяг криптовалютного ринку впав більш ніж на 11%. Однак, за даними CoinGecko, станом на 14:30 9 листопада загальний обсяг ринку становить $916 млрд, а денне падіння знизилося до 10,6%.

Невизначена ситуація навколо FTX викликала основний тиск на BTC і, як наслідок, на весь ринок. Раніше з'явилися повідомлення про проблеми з ліквідністю рідного токена FTT, що спровокувало його масовий розпродаж, падіння вартості на 70% і втечу інвесторів з FTX. CryptoQuant повідомив, що 8 листопада з рахунків FTX було виведено майже 20 000 BTC.

Ситуацію погіршило те, що платформа призупинила виведення коштів клієнтів "з технічних причин". На тлі травневих подій з Terraform Labs довіру інвесторів було сильно підірвано. Тому ситуація не змінилася кардинально після новин про можливу угоду з Binance. І тоді BTC після невеликого зростання опустився до мінімальних рівнів. Binance погодилася купити конкуруючу криптовалютну біржу FTX, що стало приголомшливим результатом після кількох днів спекуляцій про те, що FTX і корпоративна компанія Alameda Research зіткнулися з ліквідною кризою. До речі, чим відрізняються криптообмінники і біржі криптовалют і чим відрізняються біржі криптовалют прочитати можна за посиланням.

Угода - про яку, як і про багато іншого протягом тижня, стало відомо у Твіттері - об'єднує два потужні холдинги криптовалютної торгівлі. На початку цього року FTX була оцінена в 32 мільярди доларів, а Binance є найбільшою криптобіржею за обсягом торгів. Фінансові умови угоди не розголошуються, проте американський підрозділ FTX - окрема структура, відома як FTX US, - в угоду не входить.

На момент написання статті, за даними CoinGecko, середня вартість BTC становить $17 500 і демонструє подальшу тенденцію до зниження. Можна відзначити, що обсяг торгів за день скоротився майже на 80%, що також чинить тиск на ціну активу на тлі надлишку пропозиції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Біткоїн #Онлайн-обмінник криптовалют Crybex
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...