• Головна
  • У Запоріжжі для всіх охочих проводять тренування просто неба #спортивнасуботаZP
Официально
11:00, 12 липня 2020 р.

У Запоріжжі для всіх охочих проводять тренування просто неба #спортивнасуботаZP

Официально

У Запоріжжі все більшої популярності набуває амбітний проєкт департаменту культури і туризму Запорізької міської ради #спортивнасуботаZP. Мета тренувань #спортивнасуботаzp – по-перше, показати містянам, що сьогодні в міській раді працюють молоді, спортивні, амбітні держслужбовці, які пропагують фізичну культуру, здоровий спосіб життя через формат спільного тренування; що чиновники залюбки взувають кросівки і виходять на фізкультурні і спортивні заходи разом із жителями Запоріжжя; по-друге, #спортивнасуботаZP має об’єднати якомога більшу кількість представників міської влади, запоріжців і гостей міста. Аби тренування були цікавими й ефективними – до заходу залучаються відомі спортсмени.

Ідею створення і проведення нового формату «спортивна зустріч + спільне тренування» запропонувала начальниця управління туризму департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Катерина Сімонова:

«По-перше, Я веду активний спосіб життя, а тому добре розумію, що тренування й спортивні прогулянки завжди додають оптимізму і допомагають краще розбиратися в складних ситуаціях (на роботі, удома, в особистих стосунках і т.д.).

По-друге, за останні три роки роботи в департаменті мені вдалось зламати безліч стереотипів та упереджень, зокрема, що працівники міської ради не розуміють життя за стінами власних кабінетів. Можливо, десь це і так, але тільки не в Запоріжжі і не в моїй команді. Працівники нашого департаменту самі попросили, аби я провела тренування просто неба. Я з радістю погодилася. Ми домовилися про місце та час і прийшли на визначену локацію».

Катерина Сімонова розповіла, що «перше тренування відбулося на Великому Лузі. Тоді на нього завітало 5 осіб. Завдяки соціальним мережам фотографії швидко поширювалися, ідею почали активно підтримувати все більше і більше запоріжців. І вже наступної суботи на тренування прийшло 12 цікавих осіб. Тож було вирішено кожен раз змінювати локації, аби показати запоріжцям цікаві відновлені й відремонтовані об’єкти, дати змогу по-новому оцінити звичні для них місця для прогулянок і відпочинку. Тож друга зустріч відбулась на відреставрованому містом Правобережному пляжі.

Під час тренування до нас приєднувалися люди. Питали (під час тренування, після тренування), що ми робимо, хто ми, коли наступна зустріч, як до нас приєднатися. Тож друга зарядка подарувала нам не тільки емоції, а й нові знайомства… Більшість людей з цікавістю й радістю досліджувала новий пляж, нові об’єкти, робили фотографії та відпочивали. Окрім цього, вони пропонували своє бачення того, як можна зробити територію пляжу ще кращою (наприклад, додати бігову доріжку на узбережжі, проводити змагання на воді)».

Аби суботні тренування були цікаві для всіх, їх напрямки постійно змінюються. Спочатку була загальна фізична розминка, потім кросфіт на пляжі, далі – пілатес на каскаді фонтанів «Райдуга». До ініціативи почали долучатися відомі спортсмени і тренери нашого міста.

Але найбільше вражень було від зарядки, яку проводили на стадіоні ДЮСШ футбольного клубу «Металург», котрий не так давно міська рада за розпорядженням мера Володимира Буряка придбала для міста:

Катерина Сімонова охоче ділиться враженнями від цього заходу і з ентузіазмом розповідає про подальші плани: «На цей раз кількість бажаючих потренуватися зранку вже сягала позначки “важко порахувати”. Але ми ретельно підготувалися: у нас була музична підтримка, спортивний інвентар, наш постійний тренер Кирило Плахотніков. Нашими тренування почали цікавитись не тільки мешканці міста, а й професійні титуловані спортсмени. У суботу, 4 липня, з нами тренувалась чемпіонка світу й Олімпійських ігор зі спортивної гімнастики Ольга Стражева, яка із задоволенням приєдналась і підтримала нашу ідею спортивного Запоріжжя. Приємно бачити легенд спорту на нашій #спортивнасуботаZP. Це означає, що ми все робимо правильно, що наші заняття потрібні всім. Тож розуміємо, що зупинятись не можна, особливо, коли бажаючих долучитись з кожним разом більшає.

Саме тому ми вирішили суботнє тренування 11 липня провести в новому для нас і не так часто відвідуваному більшістю запорожців місці – на стадіоні «Славутич-Арена». Не помилюсь: багато хто мріяв побувати на самому полі, відчути запах свіжої трави і надихнутись величчю матчів, зіграних на ньому. Із цією пропозицією ми звернулись до міського голови. Володимир Буряк підтримав нашу ідею. І ось ми всі разом на стадіоні!

Окрім того, до нашого постійного тренера Кирила Плахотнікова долучився діючий чемпіон України з греко-римської боротьби, призер чемпіонату світу, майбутнє запорізького олімпійського спорту Жора Абовян. Словами передати всю атмосферність цього заходу просто неможливо. Це щось неймовірне! Цю енергетику потрібно відчути особисто!

Тож я запрошую всіх жителів і гостей міста на наступне тренування. Слідкуйте за нашими анонсами, аби не пропустити #спортивнасуботаZP».

Анонси заходів можна дізнатися на сторінках в інстаграмі @simkasimonova,@zaporizhzhia або за хештегом #спортивнасуботаZP.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Катерина Сімонова #Департамент культури і туризму Запорізької міської ради ##спортивнасуботаZP
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...