• Головна
  • Ощадбанк запровадив багатофункціональну «картку енергодарця»
Новини компаній
11:00, 16 серпня 2019 р.

Ощадбанк запровадив багатофункціональну «картку енергодарця»

Новини компаній

Ощадбанк запровадив багатофункціональну «картку енергодарця» 

З 2015 року Ощадбанк активно надає послуги з еквайрингу транспортних проектів спільно з міжнародними платіжними системами в межах програми SmartCity.

Першою ластівкою став проект із КП «Київський метрополітен». Тоді Київ став п’ятим містом у світі після Лондона, Санкт-Петербурга, Чикаго та Бухареста, в яких сплатити за проїзд у метро можна банківською безконтактною карткою прямо на турнікеті.

Наразі безготівкова оплата проїзду можлива за допомогою безконтактної картки або будь-якого NFC-пристрою з функцією безготівкових платежів, зокрема смартфону з ApplePay або G-Pay, на мобільних пристроях (валідаторах).

Реалізація такого проекту дає можливість звільнити громадський транспорт від готівки і провести облік пільгових поїздок, а також спрощує і прискорює оплату проїзду для жителів і гостей міста. На сьогодні успішно функціонують транспортні проекти Ощадбанку в Києві, Житомирі, Чернігові, Тернополі, Львові та Мукачеві.

Підтримуючи ідею електронного врядування, Ощадбанк з початку року співпрацює з міською владою Енергодара в рамках Меморандуму про співпрацю за проектом «Картка енергодарця».

«Картка енергодарця» – сучасна соціальна банківська платіжна картка від Ощадбанку з фото і прізвищем її користувача українською мовою, оснащена контактним і безконтактним чипами. Вона дає її власнику можливість не лише отримувати соціальну допомогу, а й користуватись банківськими сервісами в Ощад 24/7, відкривати депозит, оплачувати без комісії комунальні послуги, отримувати заробітну плату та сплачувати за проїзд у міському транспорті.

Так, для оплати поїздки в міському транспорті достатньо прикласти картку до валідатора в автобусі. Важливо, що для пільгових категорій громадян проїзд за допомогою картки є безкоштовним.

Ощадбанк забезпечив випуск «картки енергодарця» за допомогою потужного власного процесингового центру, маючи успішний досвід впровадження інноваційних рішень у сфері електронних банківських послуг. Цей проект був би неможливим без плідного партнерства з міською радою Енергодара та компанією «ВВМ Груп».

«У поточному році муніципальна картка від Ощадбанку з’явилась у Чернігові, Рівному, Ужгороді та Житомирі, – зазначає начальник Запорізького обласного управління Ощадбанку Ріта Магулєвська. – Завдяки цьому проекту користувачі муніципальних карток мають змогу користуватися сучасними технологіями та отримувати знижки в торговельній мережі, медичних установах, закладах освіти і культури. А тепер і у мешканців Енергодара відкривається чудова можливість поєднати сучасні технології з вигодою від користування «карткою енергодарця».

У майбутньому «картка енергодарця» зробить більш доступними для містян адміністративні та соціальні послуги, надасть міській владі можливість розширювати їх спектр та більш оперативно контактувати з людьми. Без електронного документообігу та відкритого бюджету сучасне місто вже неможливо уявити.

Ліцензія НБУ № 148 від 05.10.11

Ощадбанк запровадив  багатофункціональну «картку  енергодарця», фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...