• Головна
  • Ніна Южаніна – про досягнення України з Петром Порошенком: «Ми побороли хаос 2014 року, з нуля розпочали розбудову армії, отримали європейську і світову підтримку»
Политические новости
17:00, 22 березня 2019 р.

Ніна Южаніна – про досягнення України з Петром Порошенком: «Ми побороли хаос 2014 року, з нуля розпочали розбудову армії, отримали європейську і світову підтримку»

Политические новости

Сьогодні до Запоріжжя приїхала народний депутат України, довірена особа кандидата в Президенти України Петра Порошенка Ніна Южаніна. Голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики, зокрема, побувала на комбінаті «Запоріжсталь». Політик провела зустріч з керівниками структурних підрозділів і розповіла про зміни, які відбулися в Україні за останні 5 років.

«Раніше мені здавалося, що ті зміни у податковій та митній політиці, якими я більше 4 років займаюся, як голова парламентського комітету, побачили всі громадяни. Але коли почалася виборча кампанія, мені стало зрозуміло, що багато людей не відчули змін і думають, що в країні в цьому напрямку нічого не зроблено, – розповідає народний депутат Ніна Южаніна, – Саме тому я поїхала регіонами країни, що розказати людям про ті великі зміни, які були зроблені».

Ніна Южаніна вперше працює у парламенті. Довірена особа кандидата в Президенти України Петра Порошенкаостанні 15 років до обрання до Верховної Ради працювала з малим та середнім бізнесом, як незалежний аудитор: «Я захищала бізнес у суперечках з податковими органами, а тому знаю проблеми українських підприємств, як ніхто інший».

«Коли керівництво країни приймало важливі рішення щодо оборони кордонів та відбудови армії, я працювала над змінами до податкового законодавства. Відкрила двері експертам та громадським активістам – зробила те, чого 20 років до мене ніхто не робив, – згадує народний депутат. – Ліберальна реформа, яку ми разом запропонували, могла допомогти бізнесу відновити потужності після втрати ринку Росії, модернізувати виробництво, освоїти нові ринку збуту після падіння».

Найбільш важлива зміна для великого українського бізнесу, це підтверджує і керівництво комбінату «Запоріжсталь» – питання відшкодування ПДВ. Згідно законодавства, підприємства-експортери мають право на відшкодування ПДВ державою, але до реформування гроші назад через корупційні схеми могли повертали лише обраним підприємствам.

«До 2014 року обсяг крадіжки податку на додану вартість складав 25-30 мільярдів гривень. Щоб це змінити, ми, в першу чергу, створили електронну систему автоматичного відшкодування ПДВ. Все було спрямовано на те, щоб усунути людський фактор і законним шляхом ліквідувати можливість для корупції, – розповідає голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики. – Малий та середній бізнес, можливо, не так сприйняв цю реформу, але для великого бізнесу це стало спасінням. Ці зміни дозволили таким потужним підприємствам, як «Запоріжсталь» безпроблемно повертати гроші та спрямовувати їх у свою оперативну діяльність. Тепер вам вдалося відновити свою діяльність після економічного падіння, освоювати нові експортні ринки».

За словами Ніни Южаніної, у парламенті є багато народних обранців, які зацікавлені у збереженні старої і недосконалої податкової системи. А тому кожна зміна у законодавстві приймається у багаточасових суперечках.

Наступним кроком стало зменшення єдиного соціальноговнеску, який відраховується до Пенсійного фонду.

«Раніше рівень оподаткування заробітної плати сягав до 49,7%. Роботодавець на кожну гривню офіційної зарплатні працівникам, мав сплачувати більше гривні податків. Для якого бізнесу це може бути цікавим? Тому нам вдалося зменшити загальне податкове навантаження майже вдвічі – до 25%. Зниження мотивувало роботодавців платити робітникам «білу» зарплатню», – розповідає Ніна Южаніна.

Ніна Южаніна також є автором законопроекту про пільгове розмитнення так званих «євроблях». Дискусія щодо долі автомобілів з іноземною реєстрацією тривала більше двох років.

«Ми запропонували людям пільгові коефіцієнти протягом 90 днів після набуття чинності закону. Всі сплачені податки за розмитнення надійшли до Пенсійного фонду України. Раніше такого не було – щоб податок спрямовувався на конкретну мету. З 13,6 мільярдів гривень, сплачених за розмитнення протягом 90 днів, 6,6 мільярдів були спрямовані у Пенсійній фонд. По завданню Президента країни ці гроші отримають більше 2 мільйонів пенсіонерів, які мають найменші пенсії: суму у розмірі 2410 гривен», – розповідає народний депутат.

Також позитивними змінами у податковій системі України Ніна Южаніна називає, зокрема, збільшення мінімальної заробітної плати, надання розстрочки сплатиПДВ при ввезенів Україну імпортного устаткування таобладнання, зменшення податку наприбутокпідприємств насуму акцизного податку.

«Чому я стала довіреною особою кандидата в президенти України Петра Порошенка? У 2014 році ми отримали військову агресію, розвалену армію, 108 тисяч на казначейському рахунку. Але ми вистояли, зберегли країну, повернули дві третини окупованого Донбасу. Ми побороли хаос 2014 року, з нуля розпочали розбудову армії, отримали європейську і світову підтримку. В багатьох містах України люди мені говорять, що бізнес відчуває зміни у системі оподаткування. Завдяки децентралізації громади на місцях можутьефективно витрачати власні кошти, яких стало в рази більше, ніж колись,і досягати найвищих результатів, – каже Ніна Южаніна. – Але мало змін поки відчули у малозабезпечених сім’ях, а тому першим і головним завданням Президента на наступні 5 років є подолання бідності. Наступні роки мають бути присвяченими питанню розвитку української економіки, щоб дати Україні можливість розвиватися, а громадянам – гідно жити в країні».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...