• Головна
  • Жодна фракція не застрахована, що після Вілкула ГПУ не прийде за ними - експерт
16:00, 29 вересня 2018 р.

Жодна фракція не застрахована, що після Вілкула ГПУ не прийде за ними - експерт

Жодна фракція не застрахована, що після Вілкула ГПУ не прийде за ними - експерт

Політичний експерт Денис Гороховський прогнозує, що напередодні виборів президента може бути нова хвиля кримінальних справ з боку Генпрокуратури на опозиційних політиків. Про це він написав, коментуючи повторне внесення Юрієм Луценком подання на зняття депутаткою недоторканності з співголови фракції Опозиційного Блоку Олександра Вілкула.

"У країні, де рівень довіри до дій ГПУ знаходиться нижче плінтуса, будь-яка подібна дія за півроку до виборів буде розцінюватися як симпатиками, так і противниками Вілкула та Оппоблока як банальна зачистка політичного поля в кращих традиціях української політики. Власне, типова для цієї влади ", - написав Гороховський.

Він зазначив: "Я б ще дуже уважно подивився б на позицію Батьківщини, Радикальної партії, а також Самопомочі, депутати якої закликали висловити недовіру генпрокурору через явну політичну мотивацію в його роботі. Інші фракції парламенту також не застраховані, що завтра Луценко не прийде і за членами їх команди по таким же фейкових справах і приводах".

Саме політичною мотивацією пояснив експерт дії силовиків проти Вілкула.

"Адже об'єктивно, сьогодні Вілкул - один з небагатьох на опозиційному полі, хто реально має шанси дуже швидко набрати високий рейтинг серед протестних виборців. Особливо на Сході країни. Тим більше, що його базовий електорат - це Дніпропетровська область, і його симпатикам буде не так просто заборонити проголосувати, на відміну від тих же переселенців. Так що Вілкул небезпечний для влади. Тим більше, що на Південному Сході України дезорієнтовані і давно чекають такого собі "свого Гриценко", і Вілкул цілком на цю роль підходить".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...