• Головна
  • «Наших отців піддають нещадним тортурам» предстоятель УГКЦ розказав про полонених священників з Бердянська
11:13, 6 травня

«Наших отців піддають нещадним тортурам» предстоятель УГКЦ розказав про полонених священників з Бердянська

«Наших отців піддають нещадним тортурам» предстоятель УГКЦ розказав про полонених священників з Бердянська

В тимчасово окупованому Бердянську загарбники затримали священнослужителів греко-католицької церкви – отця Івана Левицького та Богдана Гелета. Голова УГКЦ Святослав Шевчук розказав, що закликав напередодні Пасхи провести обмін всіх на всіх, хоча б трьох категорій: усіх жінок, усіх медиків, усіх священнослужителів різних церков, які сьогодні є в російському полоні.

Про це він предстоятель УГКЦ розказав в інтерв’ю «hromadske», передає 061.

Загалом в полоні у росіян перебуває 10 священників-заручників.

«На жаль, достеменно невідомо, де саме їх утримують. Але ми маємо сумну інформацію, що наших отців піддають нещадним тортурам. Я мав зустріч зі Штабом з питань поводження з військовополоненими та висловив їм наші прохання. Ми про це говоримо з різними представниками, зокрема і з Папою Римським, з дипломатами, які акредитовані при престолі, щоб громадськість цілого світу стала на захист тих беззахисних», - повідомив Святослав Шевчук.

З початку повномасштабного вторгнення структури окремих релігійних громад на лівобережжі Херсонщини та у Запорізькій області були просто були розгромлені.

«Наших отців було не просто арештовано, деяких депортували. росіяни окремим «законодавчим актом» ліквідували нашу церкву із забороною існування. Ми дуже переживали, коли наших священників у Мелітополі арештували, але Богу дякувати, що їх просто вивезли під лінію фронту і сказали: «Ідіть далі самі». Отці йшли та не знали, чи їм у спину зараз будуть стріляти, чи ні. Обікрали їх до нитки, але все ж таки живими випустили», - згадує початок вторгнення предстоятель УГКЦ.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на ТОТ Запорізької області загарбники склали список лояльних церков.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#священники #УГКЦ #полон #зрадники #отці #Ватикан
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Останні новини
Оголошення
live comments feed...