• Головна
  • Богуслаєв ремонтує літаки Путіна і продає двигуни для ФСБ
23:12, 9 листопада 2016 р.

Богуслаєв ремонтує літаки Путіна і продає двигуни для ФСБ

Фірма, що належить Богуслаєву, отримує подряди від російської влади. Про це пише сайт "Наші гроші. Запоріжжя"

Зокрема, йдеться про фірму "Борисфен". За даними сайту, федеральний державний казенний заклад “Військова частина 55056” (Москва, Російська Федерація) наприкінці жовтня уклав угоду з ЗАТ “Борисфен” на закупівлю допоміжного газотурбінного двигуна АІ-450МС для літака Ан-148 вартістю 39,9 млн. російський рублів. Про це повідомляється на порталі єдиної інформаційної системі у сфері закупівель Російської Федерації.

За нинішнім курсом Національного банку України вартість угоди становить 16,01 млн. грн. Заявка ЗАТ “Борисфен” на участь в електронному аукціоні була єдиною.

“Військова частина 55056” фактично є господарчою базою Федеральної служби безпеки Росії і ця ж інформація вказана в документації, що покупцем виступає ФСБ в особі в/ч 55056.

Також в квітні поточного року ЗАТ “Борисфен” отримало замовлення від “Спеціального льотного загону “Росія” Управління справами президента Російської Федерації вартістю 6,89 млн. російських рублів (близько 2,78 млн. грн.). Компанія мала збільшити ресурсні показники авіадвигунів АИ-25 і в серпні отримала на рахунки обумовлені кошти.

“Спеціальний льотний загін “Росія” займається авіаперевезеннями президента Росії та інших вищих посадових осіб держави.

Двигун АІ-450МС та АИ-25 виготовляє та обслуговує ПАТ “Мотор Січ”, яке контролює народний депутат України В’ячеслав Богуслаєв.

Російським ЗАТ “Борисфен” володіє ще одне російське ТОВ “Лосиний острів” (90%) та ПАТ “Мотор Січ”. Гендиректором “Борисфену” є Петро Кононенко, член наглядової ради “Мотор Січі” та директор представництва заводу в Москві.

Саме Кононенко (20%) з Богуслаєвим (80%) володіють ТОВ “Лосиний острів”.

Свою 80% частку у фірмі “Лосиний острів” Богуслаєв вказав у електронній декларації за 2015 рік, яку подав з тижневим запізненням. Також він вказав себе кінцевим бенефіціаром ЗАТ “Борисфен”. Окрім цього Богуслаєв задекларував дивіденди від “Мотор Січі” в розмірі 7,6 млн. грн.

Сайт "Наші гроші" також нагадує, що у 2014 році Україна ввела заборону постачання в Російську Федерацію продукції військового і подвійного призначення. Також введено особисті санкції для низки осіб і компаній. Серед них “Борисфен-Авіа”, в якому 15% частка належить ТОВ “Лосиний острів” Богуслаєва, 14% – ПАТ “Мотор Січ” та 10% машинобудівному конструкторському “Прогрес” імені академіка О.Г.Івченко”. Директором “Борисфен-Авіа” також є Петро Кононенко.

Аргументом до введення санкції проти “Борисфен-Авіа” стало створення потенційної загрози національним інтересам, національній безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України, сприяння терористичній діяльності що може призвести до окупації території України.

Читайте також: У Богуслаева - 7 фирм в России, коллекция оружия и ни одного автомобиля: что задекларировал один из самых богатых людей Запорожья

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Богуслаев #Запорожье #Путин
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...