• Головна
  • Для запорожцев разработали памятку, как действовать в случае ЧС (ДОКУМЕНТ)
14:34, 26 вересня 2014 р.

Для запорожцев разработали памятку, как действовать в случае ЧС (ДОКУМЕНТ)

Здесь собрали алгоритм действии горожан при угрозе техногенного или военного характера.

Запорожские чиновники разработали для горожан и жителей области свод правил, которые нужно знать в случае чрезвычайной ситуации. Об этом на своей странице в соцсетях сообщил губернатор области Валерий Баранов.

«Прошу обратить внимание на разработанную инструкцию для жителей Запорожья про порядок оповещения в случае возникновения чрезвычайных ситуаций техногенного и военного характера, а также укрытия в защитных сооружениях», - пишет управленец.

Справка 061

Текст памятки:

 

ПАМЯТКА

для мешканців м. Запоріжжя про порядок оповіщення у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та воєнного характеру,  а також  укриття в захисних спорудах

 

ОПОВІЩЕННЯ

Головний спосіб оповіщення населення про дії при виникненні надзвичайних ситуацій – це передача повідомлення по мережі провідного мовлення (через квартири і зовнішні гучномовці), а також через мережі радіомовних станцій і телебачення, пересувні автомобілі, оснащені гучномовцями.

Для привернення уваги населення в екстремальних випадках перед передачею інформації включаються сирени та інші сигнальні засоби.

ЗАПАМЯТАЙТЕ! СИРЕНА І ПЕРЕРИВІСТІ ГУДКИ ІНШИХ СИГНАЛЬНИХ ЗАСОБІВ ОЗНАЧАЮТЬ СИГНАЛ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ -  «УВАГА ВСІМ !».

Почувши такий сигнал, негайно увімкніть радіоприймач або телевізор (канали «Перший», «1+1», «НТН») і слухайте повідомлення центральних та місцевих органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів з питань надзвичайних ситуацій.

Вислухавши повідомлення кожний громадянин повинен діяти без паніки і метушні у відповідності з отриманими вказівками.

ПОВІДОМЛЕННЯ ВКЛЮЧАЄ: інформацію про надзвичайну ситуацію, місце і час виникнення надзвичайної ситуації, територію (райони, масиви, вулиці, будинки тощо), яка потрапляє в осередки (зони) ураження, порядок дій при надзвичайних ситуаціях, інша інформація.

КОЖНИЙ ГРОМАДЯНИН, який знаходиться на роботі,  повинен виконувати всі розпорядження керівника цивільного захисту суб’єкта господарської діяльності у відповідності з планом цивільного захисту, а також приймати участь у проведенні аварійно-рятувальних робіт у складі формувань або за вказівками органів управління цивільного захисту.

ЯКЩО ГРОМАДЯНИН ЗНАХОДИТЬСЯ ВДОМА, при виникненні надзвичайних ситуацій, він повинен:

- тримати вдома постійно включеними радіоприймач та телевізор для того, щоб слухати розпорядження і вказівки центральних та місцевих органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів з питань надзвичайних ситуацій;

- повідомити про отриману інформацію сусідів;

- постійно тримати при собі засоби індивідуального захисту, а також медичну аптечку, документи (паспорт, військовий квиток, документи про освіту, свідоцтво про народження дітей, пенсійне посвідчення, трудову книжку та інше), гроші, засоби зв’язку, предмети особистої гігієни, запас їжі та води;

- провести у квартирі (домі) протипожежні профілактичні заходи (виключити газ, водопостачання, електропостачання та інше), підвищити захисні властивості квартири: зачинити вікна, ущільнити їх;

- знати місце найближчого укриття (підвальне приміщення, паркінг тощо), де можна укритися.

ЯКЩО СИГНАЛ ЗАСТАВ ВАС У ТРАНСПОРТІ, ГРОМАДСЬКОМУ МІСЦІ  (магазині, театрі, на ринку тощо) негайно уважно і спокійно вислухати повідомлення, визначитись, де поблизу знаходиться укриття і,  як найшвидше добратися і укритися в ньому, а якщо є час, якнайшвидше добратися до дому і діяти у відповідності з отриманими вказівками.

 

АДРЕСУ ВАШОГО УКРИТТЯ ЗА МІСЦЕМ ПРОЖИВАННЯ ВИ МОЖЕТЕ УТОЧНИТИ - на офіційному порталі Запорізької міської влади (www.meria.zp.ua), в територіальному відділенні МКП «Основание» за місцем проживання  та по номерам телефонів «гарячої» лінії –  62-63-71, 62-45-80, 63-59-04.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Запорожье #ГО #памятка #ЧС
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...