
У Запоріжжі спеціалісти екологічної інспекції досліджують причини мору риби у Дніпрі

Після публікації в пабліку «It is ZP», де йшлося про можливий мор риби в річці Дніпро, Державна екологічна інспекція Південного округу оперативно провела виїзні дослідження на Хортиці.
Про це повідомляє пресслужба екологічної інспекції Південного округу, передає 061.
За результатами аналізу проб води, рівень розчиненого кисню становив 6,91 мг/дм³ при допустимій нормі не менше 4 мг/дм³. Показник кислотності (pH) — 8,4 при граничному значенні 8,5. Повторні виміри, зроблені вище за течією, також засвідчили відповідність нормам: вміст кисню — 7,4 мг/дм³, pH — 8,5.
Усі зафіксовані показники якості води перебувають у межах санітарної норми. Наразі екологи продовжують моніторинг стану водних ресурсів і з’ясовують можливі причини повідомлень про загибель риби. Результати будуть оприлюднені додатково.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі зареєстрували забруднення повітря аміаком і сірководнем