• Головна
  • В Запорізькому районі побудували першу в регіоні модульну лікарню – як вона виглядає
15:02, 25 травня

В Запорізькому районі побудували першу в регіоні модульну лікарню – як вона виглядає

В Широківській громаді Запорізької області запрацювала перша в регіоні модульна лікарня. Її будівництво фінансувалось урядом Німеччини в рамках проекту «Спеціальна програма підтримки України / EU4ResilientRegions» і здійснюється GIZ Ukraine.

Про це 061 повідомили в GIZ Ukraine.

В модульній лікарні облаштовано кабінети для проведення функціональної діагностики (ЕКГ, ЕЕГ, УЗД тощо), лабораторних аналізів, фізіотерапії, маніпуляційні та консультаційні кабінети, прийому терапевта, ЛОРа, офтальмолога, гінеколога, хірурга тощо. Діагностичний центр розрахований на прийом до 200 пацієнтів щодня.

В лікарні прийматимуть пацієнтів з правобережної частини Запоріжжя, Широківської, Долинської, Біленьківської громад. А це понад 300 тисяч осіб, з яких більше 10 тисяч – ВПО.

В Широківській громаді уточнили, що для всіх, хто має підписану декларацію з сімейним лікарем послуги за його направленням будуть надаватись безоплатно.

В модульній лікарні встановлені автономні сонячні електростанцї потужністю 72 кВт. Це дає змогу забезпечити безперебійну роботу всього обладнання медзакладу. Для аварійного енергопостачання також встановлений сучасний дизельний генераторпотужністю 160 кВт разом з резервом палива.

Медзаклад та генератори захищені бар’єрами HESCO для захисту від уламків на випадок можливих обстрілів.

Це вже шоста модульна лікарня в Україні, яку профінансував уряд Німеччини в рамках проекту «Спеціальна програма підтримки України / EU4ResilientRegions» і здійснюється GIZ Ukraine.

Як раніше писав 061, роботи з відбудови будинку по вул. Кияшка виконані майже на 80%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#лікарня #модульна лікарня #Широківська громада
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...