• Головна
  • У Запоріжжі завершили тендери на будівництво двох підземних шкіл на 220 мільйонів гривень
16:55, 24 травня

У Запоріжжі завершили тендери на будівництво двох підземних шкіл на 220 мільйонів гривень

У Запоріжжі завершили тендери на будівництво двох підземних шкіл на 220 мільйонів гривень

Державне підприємство "Місцеві дороги Запорізької області" оголосило ряд тендерів на нове будівництво протирадіаційного укриття у закладах освіти. По загальноосвітній школі № 88 та школі №107 вже відбулися аукціони з визначення переможця на будівництво підземних шкіл.

Про це повідомляється в реєстрі публічних закупівель «Prozorro», передає 061.

Типові проєкти будівництва таких укриттів презентувало МОН за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Buffet Foundation. Самі роботи будуть виконуватися за рахунок державної субвенції.

По факту мова йде про зведення монолітного залізобетонного бомбосховища. Кожна така підземна школа розрахована на 500 дітей, але їх планується використовувати у дві зміни, що дасть змогу навчати близько 1000 дітей. Підрядник має звести таке протирадіаційне підземне укриття з двома виходами та підведенням всіх необхідних інженерних мереж та систем – водопостачання, каналізація, енергопостачання, пожежний захист, охоронна система, система зв’язку, відеоспостереження.

Проєктом також передбачений монтаж ліфта для людей з інвалідністю, придбання меблів та побутової техніки (телевізор, мікрохвильові печі, електрочайники, сушарки) для воєнного та мирного часу. Також виконавці робіт мають виконати благоустрій території над укриттям, включаючи спортивний майданчик, облаштування вимощення, пішохідних доріжок до входу.

За результатами аукціону в школі №88 єдиним учасником та претендентом на перемогу в тендері на 109,5 мільйонів гривень визначено Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія Позитив". Підприємством володіє Максим Гайдай. Раніше його власником був підприємець та ексдепутат міськради від “Блоку Петра Порошенка “Солідарність” Микола Бєлий. До заснування клініки КСМ Бєлий був директором ТОВ “Віконда-Запоріжжя”, а керівником одного з фірмових салонів “Віконда” в Запоріжжі як раз і був Максим Гайдай.

Єдиним учасником та претендентом на перемогу в тендері по підземній школі в ЗОШ №107 на 110,5 мільйонів гривень стало ТОВ "Мелсіті» . Компанія належить Володимиру Новосельцеву з Мелітополя. Ця фірма на іншому тендері вказувала, що орендує техніку у Виробничого кооперативу “Тємп”, де співвласником є ексдепутат Мелітопольської міськради від партії БПП Сергій Біловол разом з батьком та сестрою. У 2021 роціТОВ «Мелсіті» також було визначено підрядником з будівництва оздоровчого центру з льодовою ареною у Мелітополі.

Наразі по цим тендерам очікується остаточне рішення тендерної комісії за результатами перевірки учасників. Якщо комісія визнає їх переможцями, то найближчим часом з ними будуть підписані договори. Строк виконання всіх робіт – до грудня 2025 року.

Раніше ми писали про те, що у Запоріжжі у змішаному форматі працює понад півсотні шкіл

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#підземні школи #будівництво #сховище #тендер #проєкт #аукціон
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...