• Головна
  • «Щоб діти і онуки пам’ятали»: в Запоріжжі на честь загиблих воїнів встановили нові призми на Алеї Героїв, - ФОТО
15:52, 23 травня

«Щоб діти і онуки пам’ятали»: в Запоріжжі на честь загиблих воїнів встановили нові призми на Алеї Героїв, - ФОТО

Сьогодні, 23 травня, в Україні відзначається День Героїв. В пам'ять про тих запоріжців, які загинули у війні з Росією, на Алеї Героїв встановили 13 нових призм.

Про це повідомляє 061.

Призми встановили коштом меценатів. Загалом на Алеї Героїв вже 107 призм з іменами і портретами захисників. 

Серед загиблих Героїв – старший матрос Євген Огородніков. Він загинув в березні 2023 в акваторії Каховського водосховища, виконуючи бойове завдання у складі групи артилерійських катерів. Євген був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

- Тяжко, дуже тяжко, але треба, щоб не забували ніколи, - сказала мати загиблого воїна Валентина.

«Щоб діти і онуки пам’ятали»: в Запоріжжі на честь загиблих воїнів встановили нові призми на Алеї Героїв, - ФОТО, фото-1

Капелан військової частини, де служив Євген, також наголосив, що дуже важливо пам’ятати кожного загиблого Героя.

- Женя прийшов служити добровольцем в серпні 2022 року, він виконав свою місію, не побоявся, пішов. Зараз робиться історія наша. Такі як Женя - це є пам'ять, історія. Треба щоб наші діти, онуки, щоб вони це пам’ятали. Щоб їм було добре, ми повинні захистити країну, зберегти, щоб їм комфортно було далі жити. Пройде 20-30 років, багато хто почне забувати про це, але такі пам’ятки саме для того, щоб люди не забували. Коли плавлять золото, то підіймається шлак на поверхню і цей шлак відкидується. Ті люди, які збігли від цієї війни, ховаються – це є шлак, який відкинеться рано чи пізно, а золото залишиться. Навіть якщо нас залишиться 20 мільйонів українців - це буде дійсно кістяк міцний, який дійсно буде називатись нація, який поведе нас у світле майбутнє всіх, - розповів капелан Святослав.

Біля призми в пам'ять Олександра Жданенка зібрались його побратими, які вручили посмертну медаль дружині загиблого Євгенії. Олександр служив в добровольчому батальйоні імені Шейха Мансура з 2017 року. На початку повномасштабного вторгнення він знаходився за кордоном, але повернувся додому, щоб стати на захист країни. Брав участь у звільненні Київщини, на Запорізькому та Бахмутському напрямках.

- Він загинув на Бахмутскому напрямку 18 травня 2023 року. Ворог наніс удар, Олександр загинув, ще один боєць був важко поранений, лікується досі. Олександр був зразковим бійцем. Ми подали петицію про перейменування вулиці, вона пройшла складні моменти, змінювалось керівництво міста, нарешті 20 травня міська рада проголосувала за перейменування провулку Невельського на провулок Олександра Жданенка. Це дуже визначна подія, яка потрібна для тих, хто є його родиною, для друзів, для дітей, і для наступних поколінь. Наші дії кожного дня повинні підтверджувати, що жоден з хлопців, які на цій Алеї і по всій Україні, що вони не загинули дарма, - кажуть побратими Олександра.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Алея Героїв #Запоріжжя #пам’ять #призма #захисник
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...