• Головна
  • Окупанти збрехали про загиблих і поранених в Одесі від дій української ППО
12:21, 23 травня

Окупанти збрехали про загиблих і поранених в Одесі від дій української ППО

Окупанти збрехали про загиблих і поранених в Одесі від дій української ППО

Проросійські телеграм-канали та блогери вже не вперше перекладають відповідальність за загиблих та постраждалих осіб від дій російської армії на роботу української ППО. Цього разу вони збрехали про жертви внаслідок ракетного удару, який припав на прибережну зону в одному з елітних районів Одеси.

Так, окупаційний телеграм-канал «Запорожский Вестник» опублікував цинічний допис про те, що саме від дій української ППО в Одесі загинули та постраждали люди.

«В Одессе украинская ПВО убила двоих человек, пострадали порядка 17-ти жителей. В Одессе осколками ракеты украинской ПВО задело множество невинных прохожих. По сообщениям местных телеграм-каналов, погибли два человека, ранено порядка семнадцати. На видео — результат работы украинской ПВО, которая представляет реальную угрозу прежде всего для мирных жителей», - написав телеграм-канал.

Окупанти збрехали про загиблих і поранених в Одесі від дій української ППО, фото-1

Насправді ж Росія під час удару по Одесі ввечері 29 квітня застосувала балістичну ракету "Іскандер" із касетним боєзарядом.

"Удар було здійснено балістичною ракетою Іскандер із касетним боєзарядом. Це невибіркова зброя, використання якої може призвести до значних жертв серед цивільного населення. Слідство має підстави вважати, що рішення про використання саме такої зброї було ухвалено офіцерами зс рф свідомо, аби вбити якнайбільше мирних українців", — зазначив генеральний прокурор Андрій Костін і додав відео моменту ураження.

За словами генпрокурора, слідство має підстави вважати, що рішення про використання саме такої зброї було ухвалене офіцерами збройних сил РФ свідомо, аби вбити якомога більше мирних українців.

Нагадаємо, що всього кількість загиблих під час цього ракетного удару збільшилася до шести. У тяжкому стані перебували восьмеро людей, з них четверо у вкрай тяжкому, зокрема чотирирічна дівчинка. Серед поранених - ректор Національного університету «Одеська юридична академія» Сергій Ківалов.

“Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.”

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#фейки #ППО #Одеса #загиблі #люди #брехня
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Пояснюємо, що не так із заявами окупантів. Що з них є фейком та маніпуляцією. На окупованих територіях Запорізької області так звана "влада" звинувачує українську владу та армію у своїх же провокаціях
Оголошення
live comments feed...