• Головна
  • СБУ викрила 8 колаборантів, які працюють на окупантів в Запорізькій області: що про них відомо
10:55, 13 травня

СБУ викрила 8 колаборантів, які працюють на окупантів в Запорізькій області: що про них відомо

Співробітники СБУ зібрали докази вини ще 8 ворожих поплічників, які сприяють окупаційному режиму у захоплених районах Запорізької області.

Про це повідомили в СБУ.

Зазначається, що викрито мешканця Михайлівки, який, працюючи в «Михайлівському ВПУ», дозволив російським військовим використовувати приміщення навчального закладу для розміщення свого штабу.

Крім цього, на співпраці з ворогом викрито трьох мешканців с. Плодородне, які зайняли посади в так званій «Плодородненской сельской администрации». Двоє з них обійняли посади заступників голови, а одна була призначена головним бухгалтером окупаційного органу.

Також СБУ задокументувала злочинну діяльність мешканки Пологівського району, яка у січні 2023 року в окупованому с. Лагідне зайняла посаду старости у незаконному органі влади «Кировский сельский совет Токмацкого района Запорожской области».

Підозру від СБУ отримав мешканець Бердянського району, який у травні 2023 року добровільно зайняв посаду начальника відділу «опеки и попечительства» у незаконному органі влади «Черниговская объединенная территориальная община ВГА города Бердянска».

У вересні 2023 року він обраний депутатом від ПП «Единая россия» у незаконний орган влади «Черниговский окружной Совет депутатов», де зайняв посаду «председателя Черниговского окружного Совета депутатов Запорожской области».

Ще одна ворожа поплічниця – мешканка Михайлівки з серпня 2022 року обіймає посаду заступника голови у незаконному органі влади окупаційної адміністрації «Военно-гражданская администрация пгт Михайловка Васильевского района Запорожской области».

Інша фігурантка – мешканка с. Роздоли у серпні 2022 року зайняла посаду «старосты Роздольского сельского совета».

На своїх «посадах» зрадники усіляко сприяють діяльності окупаційної влади, беруть активну участь в організації та проведенні пропагандистських акцій, на яких активно агітують земляків підтримувати окупантів.

Слідчі Служби безпеки заочно повідомили усім фігурантам про підозру за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Матеріали цих справ скеровано до суду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#СБУ #колаборант
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...