• Головна
  • Що таке стейблкойни та які з них популярні в Україні?
Новини компаній
17:00, 30 квітня

Що таке стейблкойни та які з них популярні в Україні?

Новини компаній

Централізований контроль з високими комісіями за здійснення різноманітних переказів, а ще недостатній рівень прозорості з ризиком фальсифікації, весь цей перелік проблем далеко не є найповнішим. Саме з цими та рядом інших труднощів сьогодні мають справу люди, які обертаються у світі так званих фіатних валют. В ситуаціях, коли велика кількість різноманітних криптовалют є схильною до доволі сильних коливань, весь ринок мав потребу у хорошому децентралізованому активі, котрий би відрізнявся характерною йому стабільною та непорушною вартістю.

Мова зараз про актив, який би ні в якому разі не можна було підробити, а також транзакції якого були б цілком прозорими та геть не обтяженими ніякими високими комісіями. Так, ви напевне вже зрозуміли, що ми ведемо мову про стейблкойни. Що це таке стейблкойни, запитаєте ви? Давайте далі розглядатимемо разом детальніше.

Що собою представляє stablecoin?

Stablecoin (стейблкойн) є сучасною криптовалютою, чию ринкову вартість з самого початку прив'язують до вартості конкретного активу. Наприклад, одним із популярних stablecoin сьогодні заслуговано вважається Tether або як його ще називають usdt. Так от, курс стейблкойна = курсу американського долара. А саме зараз ми говоримо про наступне: 1USDT = 1USD. Стейблкойни можуть прикріплюватися і цілим рядом інших активів або і зовсім не мати абсолютно ніякого забезпечення. До речі, на відміну від уже звичайним користувачам традиційних валют таку криптовалюту як стейблкойн можна:

  • з легкістю переказувати комусь попри географічне положення кінцевого отримувача;
  • з легкістю переказувати незважаючи на актуальний час доби;
  • без будь-яких проблем переказувати будь-кому та при цьому без обов'язкового схвалення переказу або його підтвердження 3-ю особою.

Ще однією доволі вагомою перевагою можна вважати те, що сам переказ займе всього до кількох хвилин часу. Транзакцію можливо відстежувати завдяки унікальному ідентифікатору «хеш», який характерний кожному переказу, що записаний у блокчейн.

Для чого взагалі з'явилися стейблкойни?

З самого початку своєї появи на фіатному ринку, стейблкойни створювалися для того аби мінімізувати ризики, які можливі під час торгівельних процесів та водночас надавати трейдерам шанс на швидке переведення своїх активів в набагато більш стабільну валюту в тій ситуації, коли має місце волатильність ринку. Таке рішення дозволило суттєво зменшувати втрати від криптовалютних коливань та водночас під час обміну на фіат позбавляло комісії з довготривалим по часу очікуванням.

Уже пізніше ця криптовалюта почала використовуватися далеко за рамками трейдингу та навіть знайшла все нові застосування в різноманітних операціях, що носять фінансовий характер, а також з децентралізованими додатками. Взагалі така криптовалюта відіграє дуже ключову роль у криптовалютній економіці. Вона пропонує не лише стабільність цін, а й відповідно захист від такого процесу як волатильність. А ще стейблкойни аналогічно розширюють доступ до ряду глобальних фін.ринків для користувачів з різних країн світу і гарантують ліквідність на біржах криптовалют. Додатково вони також значно спрощують процеси обміну активами.

Така криптовалюта призначена для спрощення міжнародних переказів, гарантії швидких та недорогих транзакцій, що вже говорити про те, що завдяки технології блокчейн вони стали безпечними та прозорими. На сучасному ринку увазі користувачів доступні стейблкойни централізовані, фіатні та товарні і децентралізовані з криптовалютними. А ще є стейблкойни небезпечні та алгоритмічні. Як ми уже говорили вище, серед найпопулярніших представників цієї криптовалюти стейблкойни usdt і звісно не менш популярні стейблкойни usdc. Є ще інші стейблкойни, але про них поговоримо якось іншим часом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...