• Головна
  • У Запоріжжі погодили дострокове припинення повноважень Куртєва на посаді секретаря
14:00, 24 квітня

У Запоріжжі погодили дострокове припинення повноважень Куртєва на посаді секретаря

У Запоріжжі погодили дострокове припинення повноважень Куртєва на посаді секретаря

Сьогодні, 24 квітня, під час позачергової сесії Запорізької міської ради депутати погодили дострокове припинення повноважень секретаря міської ради Анатолія Куртєва

Про це повідомляє 061.

За припинення повноважень Куртєва в сесійній залі шляхом таємного голосування проголосували 38 депутатів. На сесії були присутні члени всіх фракцій в тій чи іншій кількості.

"Я згадую 24 лютого 2024 року. Я пам'ятаю, як левова частина депутатів і містян включилася в роботу. Сьогодні я прочитав лист "випадково виконуючого обов'язки міського голови", секретаря Анатолія Куртєва, де він акцентує увагу на тому, що ми сепаратисти, вороги і так далі і все пронизане брехнею. Я знаю, що в соціальних мережах деякі містяни висловилося:" А де ви були раніше?". Ми не мовчали, ми піднімали питання, це фіксувалося в ЗМІ, а зараз коли брехня йде за край, то ми не мовчимо. Якщо  вийти в місто та запитати будь- яку людину, що вона думає про очільника міста, то відповідь буде очевидною. Ми маємо відповідальність перед виборцями. Наше головне завдання -  служити містянам, запоріжцям, українцям. Зараз прийшов час показати, що ми згуртовані. 38 депутатів сьогодні продемонстрували, що місто заслуговує на розвиток та на оборону навіть в такий важкий час як зараз " - зазначив депутат від партії "Єднання" Сергій Ільченко.

Ще один депутат Олег Коломоєць зазначив, що зараз випала можливість представників громади змінити ситуацію.

"Звісно, ми повинні були раніше підтримати такий проєкт і мешканці міста мають нам за те дорікати. Нам відповідати перед мешканцями міста" , - сказав Коломоєць.

Позафракційний депутат Михайло Прасол зазначив, що важко казати позаочі за людину, яку немає (на позачерговій сесії не був присутній Анатолій Куртєв, - прим.ред).

"Хтось просто сплутав роль мера та роль секретаря міськради. Немає довіри ні до влади, ні до нам всіх через ось таких секретарів. Запоріжжя асоціюється з корупцією, крадіжками гуманітарки та іншими негативними речами. Я маю надію, що надалі ми маємо розвивати місто", - зазначив Михайло Прасол.

Після цього розпочалася процедура таємного голосовання за дострокове припинення повноважень секретаря. Для цього в сесійну залу міськради внесли кабінку для голосування та розробии бюлетені для цього.

"За" зняття Куртєва з посади секретаря та виключенняч його з виконавчих органів влади проголосували 38 депутатів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що депутати сьогодні вперше зібралися на позачергову сесію без Куртєва.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#сесія #Запорізька міська рада #секретар #голосування #Куртєв
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...