• Головна
  • У Запорізькій області 13 років позбавлення волі отримав чоловік, що підтримав окупантів і став головою села
13:56, 13 квітня

У Запорізькій області 13 років позбавлення волі отримав чоловік, що підтримав окупантів і став головою села

У Запорізькій області 13 років позбавлення волі отримав чоловік, що підтримав окупантів і став головою села

Хортицький районний суд Запоріжжя визнав винним у колабораційній діяльності місцевого мешканця Михайлівського району, який пішов на співпрацю з окупантами та очолив Пришибську селищну раду.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

В матеріалах зазначається про те, що чоловік до окупації ніде не працював, а після приходу росіян отримав посаду голови села. Перебуваючи на посаді, розпоряджався коштами коштами та майном громади смт. Пришиб, видавав незаконні розпорядження на тимчасово окупованій території, надавав допомогу представникам окупаційної влади держави-агресора РФ у впровадженні програм соціально-економічного та культурного розвитку за російськими стандартами, примушував до реєстрації в пенсійній системі рф, займався формуванням у закладах освіти матеріально-технічної бази та персоналу для навчального процесу за програмою держави-агресора.

Свідки підтвердили про те, що чоловік добровільно зайняв посаду голови так званого «Пришибского поселкового совета» та активно співпрацює з окупаційною владою регіону. Він постійно викладав публікації в інтернеті та хизувався, як роздає гуманітарну допомогу, розвозить гроші пенсіонерам, які отримує від росіян, а сам в цей час проживає у чужому будинку.

Розглянувши всі обставини справи, суд визнав посадовця винним у колабораційній діяльності та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 13 років, з конфіскацією належного йому на праві власності майна.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що поліція заочно оголосила підозру колаборату з Дніпрорудного, який грабував людей з евакуаційних колон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#колоборант #вирок #суд #покарання #Пришиб #село
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...