• Головна
  • Голова ЗОВА анонсував реформи сфери соцзахисту та медицини в області
14:30, 8 квітня

Голова ЗОВА анонсував реформи сфери соцзахисту та медицини в області

Голова ЗОВА анонсував реформи сфери соцзахисту та медицини в області

Після передачі повноважень Запорізької обласної ради до ЗОВА в сфері соціального захисту населення та медицини очікуються реформи. З наступного тижня розпочнеться об’єднання ряду закладів. 

- Ми розпочнемо процедуру об’єднань та реформи безпосередньо комунальних закладів обласної ради, - повідомив голова ЗОВА Іван Федоров.

За його словами, більшість комунальних закладів сфери соцзахисту, не функціонують, але фінансуються з обласного бюджету.

- Можемо взяти на прикладі соціального захисту. У нас приблизно 15 комунальних установ, які будуть підлягати реформуванню. Чому? Тому що сьогодні з 15 установ лише в 4 є контингент - ті люди, які здобувають послуги в закладах соціального захисту. Всі інші вивезені на західну Україну ще навесні 2022 року. Але сьогодні всі ті заклади, які стоять порожні вони повністю фінансуються обласним бюджетом і то є абсурдна ситуація. Саме тому ми точно будемо об’єднувати велику кількість закладів, скорочувати адміністративний персонал, скорочувати видатки обласного бюджету для того, щоб направити більше коштів на підтримку Збройних Сил України, - зазначив Федоров.

Також планується об’єднання медичних закладів в реформування МСЕК.

- Торкнеться реформа і наших медичних закладів. Сьогодні ми бачимо велику кількість закладів, які не можуть функціонувати в рамках тих реформ, які були ще в 19-му році запроваджені Національною службою здоров’я і Міністерством охорони здоров’я. Є велика кількість закладів які дотуються, є велика кількість закладів, які є профіцитними. Ми точно будемо об’єднувати медичні заклади, - додав очільник області.

Як раніше писав 061, Апарат Запорізької обласної ради скоротять вдвічі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#реформа #медицина #соцзахист #обласна рада
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...