• Головна
  • У Запоріжжі суд так і не зміг перейти до допиту свідків у справі про загибель дівчинки у парку «Дубовий Гай»
12:30, 26 березня

У Запоріжжі суд так і не зміг перейти до допиту свідків у справі про загибель дівчинки у парку «Дубовий Гай»

У Запоріжжі суд так і не зміг перейти до допиту свідків у справі про загибель дівчинки у парку «Дубовий Гай»

Сьогодні, 26 березня, Жовтневий суд Запорізької області продовжив розгляд справи щодо службової недбалості проти колишнього керівництва комунального підприємства "Парк культури та відпочинку "Дубовий гай"".

Екскерівник парку обвинувачується у не забезпеченні належного утримання та безпечної експлуатаціїдерев’яної декоративної (ігрової) скульптури «Маша та ведмідь», що призвело до її падіння та смерті восьмирічної дівчинки Ані Ждан 8 березня 2020 року.

На суді мали б допитати свідків. Один зі свідків мав бути на зв'язку в режимі відеоконференції з міста Дніпро, проте з'ясувалося, що суд змінив своє місцерозташування і свідок прибув до іншого найближчого районного суду, але за процедурою Жовтневий суд мав попередньо погодити це питання і тому засідання перенесли. По двом іншим свідкам з'ясувалося, що вони ще не отримали повістки про виклик.

«Щодо інших свідків, які також викликала сторона обвинувачення, то у нас не так давно, лише минулого тижня відбулося засідання, та вони ще не отримали повістки. Прокурором буде перевірено, чи змінили ці особи місце проживання, засобами телефонного зв'язку вони не мали можливості зв'язатися, тому що вони не відповідали на дзвінки. До 2 квітня ми як мінімум маємо допитати свідка, який буде по відеоконференцзв'язку, а щодо інших свідків будемо вирішувати питання, чи з'являться вони до суду, якщо так, то допитаємо їх, чи можливо перейдемо до іншої стадії судового розгляду», - зазначила адвокатка сторони обвинувачення Ірина Вишнякова.

У Запоріжжі суд так і не зміг перейти до допиту свідків у справі про загибель дівчинки у парку «Дубовий Гай», фото-1

Також під час засідання сторона обвинувачення подала клопотання щодо застосування грошового стягнення до колишнього керівника парку Олега Комаренко через те, що він не з’явився на засідання у січні цього року та не підтвердив поважність пропуску. Водночас він в цей самий час був помічений за кермом автівки. Обвинувачений та його захисник підкреслили, що він був відсутній через поважні причини – догляд за членом сім’ї похилого віку, що перебуває в тяжкому стані. Розглянувши ці обставини, суд відмовив у накладенні грошового стягнення в межах КПК.

Врешті засідання з допитом свідків було перенесено на 2 квітня 2024 року.

Нагадаємо, що максимальне покарання за статтею про службову недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки передбачає покаранняу вигляді позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#суд #розгляд #кримінальне провадження #свідки #відеоконференція #засідання
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...