• Головна
  • Фахівці фіксують поступове покращення показників якості води р.Дніпро після атаки на ДніпроГЕС – Міндовкілля
09:15, 25 березня

Фахівці фіксують поступове покращення показників якості води р.Дніпро після атаки на ДніпроГЕС – Міндовкілля

Фахівці Держводагентства та Держекоінспекції здійснюють постійний моніторинг якості води після атаки військових рф на ДніпроГЕС. Проби відбирають у місці пошкодження станції та нижче греблі. Станом на 24 березня фіксується поступове покращення показників якості води у Дніпрі. Ризики потрапляння забрудненої нафтопродуктами води в питні водозабори наразі відсутні.

Про це повідомили в Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів.

Перевищення вмісту нафтопродуктів (станом на 24 березня) фіксується на правому березі на відстані 1,4 км від ДніпроГЕС – у 4,2 разів; та на відстані 2,5 км – у 2,9 рази; на відстані 4,4 км – перевищення не фіксуються; Окрім цього зафіксовано підвищення значення водневого показника (рН) від 8,63 до 8,75 од. рН, при нормі 6,5-8,5. Це свідчить про жорсткість води та не несе ризиків для населення. Такі показники можуть впливати на якісні властивості води та провокувати появу осаду.

Фахівці відібрали проби води в районі питного водозабору Біленьківської громади - єдиної, що здійснює водозабір в нижньому б’єфі Дніпра. Наразі водозабір тут призупинено. Станом на 23 березня фіксувалося перевищення концентрації нафтопродуктів у 2,12 рази.

За даними Міндовкілля, орієнтовна сума збитків водним ресурсам – 159 308 гривень.

Як раніше писав 061, одразу після атаки росіян на ДінпроГЕС фахівці екоінспекції зафіксували засмічення ґрунтів, витік нафтопродуктів у р. Дніпро. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#вода #нафтопродукти #забруднення #Міндовкілля #проба
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...