• Головна
  • На ДніпроГЕС повністю знищена частина дорожнього покриття
21:09, 22 березня

На ДніпроГЕС повністю знищена частина дорожнього покриття

Сьогодні, 22 березня, з 04:10 до 7:00 російські війська атакували Дніпровську ГЕС у місті Запоріжжі.

На станції виникла пожежа, на місці працювали екстренні служби та ДСНС. Пожежу було локалізовано близько 8:00. Станом на 20:00, за даними Укргідроенерго, ситуація на греблі ДніпроГЕС контрольована. Загрози прориву греблі немає. 

“Обсяги пошкоджень потребують ретельного обстеження. Внаслідок кількох ракетних ударів на Дніпровській ГЕС постраждало електричне обладнання та гідроагрегати, пошкоджена значна кількість будівельних конструкцій. Станція не працює”, - зазначили в відомстві. 

Рух автодорожнім переїздом гребля Дніпровської ГЕС повністю обмежено. За словами начальника ОВА Івана Федорова, надважлива мета на сьогодні - відновлення транспортного сполучення через ДніпроГЕС. 

“На жаль, повноцінно здійснити це буде неможливо, тому що частина дорожного полотна повністю знищена. Працюємо з рятувальниками, комунальниками, патрульною поліцією, керівництвом ДніпроГЕС аби якомога швидше відновити сполучення між двома берегами”, - сказав Федоров.

Нагадаємо, у Дніпровську ГЕС-2 є пряме влучання двох ракет. Також було попадання в опору. Розбиті підкранові балки. Обидві станції (ГЕС-1 та ГЕС-2) наразі не працюють. 

В Укргідроенерго кажуть, що попередню оцінку наслідків зможуть дати за кілька днів.

Внаслідок атаки по ГЕС загинув 62-річний водій трамваю, який саме їхав через греблю. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ДніроГЕС #атака #ракети
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...