• Головна
  • Apple Watch: стислий огляд культової серії
Новини компаній
17:58, 21 березня

Apple Watch: стислий огляд культової серії

Новини компаній

Сьогодні аналогові наручні годинники зі стрілками вважаються пристроями категорії «ретро». Сучасні наручні девайси не тільки відображають точний час, але й виконують функції комутатора, фітнес-трекера та базового медичного приладу. Apple є одним із лідерів у індустрії смартгодинників. Девайси від «яблучного» бренду є високотехнологічними й надійними, вони зручно «сидять» на зап'ясті та пропонують великий набір корисних функцій. Відвідавши сайт інтернет-супермаркету Алло.юа, усі бажаючі зможуть дізнатися, скільки коштує Apple Watch різних модифікацій, а у статті ми розповімо про особливості гаджетів. Image

Історія лінійки та дизайнерська концепція

Apple презентувала перше покоління своєї культової лінійки Watch Series у вже далекому 2015 році. Тоді це був революційний універсальний наручний гаджет. Відтоді кожного року американський гігант презентував нові серії з технологічними удосконаленнями й новими можливостями для користувачів. Крім того, купертинівці випускають спеціальні лінійки:

  1. Watch Sport. Девайси, орієнтовані на спортсментів. Мають алюмінієвий корпус та захисне скляне покриття Ion-X.
  2. Watch Edition. Елегантні смартгодинники із золотистим або керамічним корпусом. Циферблат захищений міцним сапфіровим склом.
  3. Watch Ultra. Флагманська лінійка, у якій інженери бренду втілюють власні передові технологічні розробки. Гаджети отримують найбільш потужні апаратні компоненти й підтримують просунуті функції.

На початок 2024 року актуальними версіями смартгодинників від Apple є Watch Series 9 і Watch Ultra 2. Останній пристрій відрізняється легким і міцним титановим корпусом.

Функціональні можливості «яблучних» смартгодинників

Крім перевірки часу, розумні наручні пристрої від Apple дають змогу:

  1. відповідати на виклики або відхиляти їх;
  2. отримувати СМС та email-повідомлення;
  3. приймати системні сповіщення;
  4. повідомляти про місце розташування;
  5. складати й редагувати списки завдань за календарем;
  6. зберігати електронні квитки та документи;
  7. виконувати платежі через систему Apple Pay;
  8. слухати музичні треки;
  9. вимірювати пульс і тиск;
  10. моніторити фізичну активність;
  11. управляти пристроями екосистеми Apple.

В останніх поколіннях серії реалізовані функції керування за допомогою жестів та «швидкий пошук iPhone». Корисною опцією для любителів селфі є можливість робити знімки на Айфоні за допомогою наручного девайсу. Високий рівень водонепроникності дає змогу використовувати годинник під час плавання або дайвінгу. Технологія Always-On Display передбачає відображення на екрані корисної інформації, навіть коли гаджет перебуває в заблокованому стані. Починаючи із 7-ї версії виробник пропонує два варіанти з різним діаметром екрану: 41 і 45 мм. Також інженери з Купертіно плідно працюють над удосконаленням ремінців. Пристрій зразка 2023 року оснащений зручним м'яким ремінцем, який виготовлений з екологічних матеріалів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...