• Головна
  • Енергоефективність заощаджує кошти та покращує комфорт життя
Новини компаній
15:00, 21 березня

Енергоефективність заощаджує кошти та покращує комфорт життя

Новини компаній

Більшість багатоповерхівок зводились за радянських часів, коли до енергоресурсів ставились легковажно і не рахували їхні витрати, а на викиди парникових газів взагалі не зважали. Будівельні норми дуже відрізнялись від сучасних. Тому зараз, коли підхід до енергоспоживання змінюється, а вартість опалення та електроенергії зростає, енергоефективні заходи стали необхідністю. Для компанії Євродім це один з ключових напрямків інвестицій у багатоповерхівках.

Країна прямує до європейських стандартів енергоефективності, норма температурного режиму знизилась, а з нею і звичний рівень комфорту мешканців. За таких умов для кожного мешканця багатоповерхівки гостро постає питання раціональності витрат на опалення, адже в квартирах стало відчутно прохолодніше, а вартість опалення зросла. Окрім того, будинки старіють, матеріали зношуються, міжпанельні шви, через які втрачається тепло, також втрачають свої функції.

Енергоефективність заощаджує кошти та покращує комфорт життя, фото-1

Енергоефективні заходи допомагають зменшити споживання енергоносіїв. Євродім надає інвестиції на реновації, щоб мінімізувати енергоспоживання:

  • встановлення індивідуального теплового пункту (ІТП)
  • поточний ремонт електромережі та повну енергомодернізацію
  • заміну вікон у підʼїздах
  • ремонт даху
  • ремонт міжпанельних швів
  • заміну трубопроводів централізованого опалення
  • утеплення трубопроводів ЦО
  • ремонт покрівлі
  • енергоаудит
  • стратегія розвитку будинку для мінімального споживання енергоресурсів.

Якщо мешканці бажають знизити споживання тепла та електроенергії, заощадити кошти та зробити свій будинок сучасним і комфортним, для початку фахівці проводять енергоаудит будинку і, аналізуючи отримані дані, формують план та кошторис робіт. Усі етапи термомодернізації та реновації узгоджуються із співвласниками.

Згідно з рекомендаціями Світового банку досягнення енергоефективності будівлі відбувається в три обов’язкові етапи: обліковане споживання, регульоване та енергоефективне. Тобто спочатку мають бути встановлені всі сучасні прилади обліку тепла. Більшість будинків уже мають такі прилади обліку. Наступним кроком є встановлення індивідуального теплового пункту (ІТП), який дозволяє економити 15-25% теплової енергії. А вже після цього доцільно здійснювати інші енергоефективні заходи.

Енергоефективність заощаджує кошти та покращує комфорт життя, фото-2

Встановлення ІТП з можливістю автоматичної регуляції подачі теплоносія, за розрахунками фахівців USAID, завдяки значній економії окупається вже за 2-3 роки.

Таке обладнання має ряд переваг.

Це не лише значне заощадження коштів та зменшення споживання енергії, але і рівномірна та збалансована циркуляція теплоносія по всім мережам будинку, що виключає недогрів окремих квартир.

ІТП дозволяють регулювати температуру теплоносія в залежності від погодних умов та часу доби. Наприклад, зменшує температуру в денний час, коли мешканці на роботі, або ж вночі.

Індивідуальний тепловий пункт може забезпечувати гаряче водопостачання, що актуально для таких міст, як Запоріжжя, де гаряче водопостачання було припинене з початком війни.

Внутрішньобудинкова система теплопостачання не залежить від аварійних ситуацій на міських теплотрасах, отже після таких аварій не відбувається заповітрення системи. Це стало би особливо в нагоді у містах, де центральні системи теплопостачання зношені, і де спостерігається висока аварійність, наприклад, у Кривому Розі.

Євродім пропонує не лише встановлення ІТП, але й обслуговування обладнання: регулярні технічні огляди та гарантію на роботу. При фаховому обслуговуванні ІТП додаткова економія складає від 5 до 15%.

За всіма цими енергоефективними заходами і не тільки можете звернутись в Євродім. Ми надаємо інвестицію на заходи, які дозволять підвищити енергоефективність будинку вже сьогодні.

Для отримання консультації, звертайтесь за номером Євродім +38 (067) 400 63 97, або залиште ваші контакти на сайті через форму зворотного зв’язку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Євродім #встановлення індивідуального теплового пункту
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...