• Головна
  • Запорізькі депутати хочуть звернутися в Кабмін, щоб покращити становище концерну «МТМ»
17:44, 20 березня

Запорізькі депутати хочуть звернутися в Кабмін, щоб покращити становище концерну «МТМ»

Запорізькі депутати хочуть звернутися в Кабмін, щоб покращити становище концерну «МТМ»

Депутати Запорізької міської ради збираються звернутись до Кабміну через застосування підприємствами економічно необґрунтованих тарифів на теплову енергію, дії Мораторію на підвищення тарифів та відсутності фінансування з державного бюджету передбаченої законодавством різниці в тарифах для концерну «МТМ».

Про це повідомляється в проєктах рішень міськради, передає 061.

Концерн «Міські теплові мережі» в 2024 році отримують з міського бюджету підтримку в 450 мільйонів гривень для завершення поточного опалювального сезону. Але за словами посадовців, для проведення підготовки до наступного сезону зазначеної суми недостатньо, однак збільшувати обсяг місто не може.

Станом на початок року затверджена згідно діючого законодавства різниця в тарифах становить 1,3 мільярда гривень,, при цьому розмір заборгованості концерну «МТМ» за спожитий природний газ на початок березня складає 1,1 млрд гривень.

Розподіл коштів від надходжень за теплову енергію у розмірі 65% спрямовується на користь ТОВ «ГК «Нафтогаз Трейдинг» згідно постанови Кабінету Міністрів України від 19.07.2022 No812. В мерії наголошують на тому, що відсоток розподілу є на 14,6% більшим за долю витрат на постачання та транспортування природного газу у структурі економічно обґрунтованого тарифу концерну «МТМ», яка складає 50,4%.

Цим зверненням депутати пропонують призупинити дію постанови КМУ №812 у міжопалювальний період, для підприємств що не надають в цей час послугу з постачання гарячої води. Це надасть можливість МТМ провести якісну підготовку до опалювального періоду 2024-2025 років, без залучень додаткової фінансової підтримки з місцевого бюджету.Також просять внести зміни до цієї ж постанови та змінити відсоток розподілу коштів у розмірі не більше ніж доля витрат на постачання та транспортування природного газу у структурі економічно обґрунтованих тарифів (для Концерну «МТМ» це 50/50), що дозволить підприємствам виконувати зобов’язання перед іншими контрагентами у повному обсязі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі пропонують збільшити фінансування сфери ЖКГ на 963 мільйона гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#МТМ #звернення #концерн #різниця тарифів #борг #газ #опалювальний сезон
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...