• Головна
  • З окупованого Енергодару на підконтрольну Україні територію вдалось виїхати родині з дитиною
08:56, 19 березня

З окупованого Енергодару на підконтрольну Україні територію вдалось виїхати родині з дитиною

З окупованого Енергодару на підконтрольну Україні територію вдалось виїхати родині з дитиною

З окупованої частини Запорізької та Донецької областей на підконтрольну Україні територію виїхали три родини з дітьми. Серед них сім’я з трирічним малюком, яка мешкала в окупованому Енергодарі.

Про це повідомив Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець.

Батьки дитини працювали на захопленій росіянами Запорізькій атомній електростанції. Вони відмовились співпрацювати з окупаційною адміністрацією, тому їх залякували, погрожували, проводили обшуки і допити, затримували та застосовували фізичне насилля.

Ще одна родина, якій вдалось виїхати з окупації – мама з 8-річним сином. Дмитро Лубинець не уточнює, в якій області проживала сім’я. Відомо, що вони переховувались у дідуся й бабусі. Хлопчик навчався онлайн в українській школі. Одного разу до будинку прийшли окупанти з обушком. На щастя, вони не зайшли до кімнати, де в цей час займався хлопчик за українськими книжками.

А 9-річний хлопчик з Донеччини був змушений навчатись російською, але онлайн займався і в українській школі. Мамі хлопчика пропонували відправити сина «на відпочинок» Татарстан, але жінка писала відмови.

Наразі всі три родини в безпеці. З ними поспілкувались правоохоронці, запропоновано безкоштовну психологічну та медичну допомогу.

Як раніше писав 061, в Запоріжжі біля навчального закладу виявили пакунок з гранатами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Дмитро Лубінець #окупація #дитина #Енергодар
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...