• Головна
  • У Запоріжжі презентували мобільне відділення банку, яку працюватиме у прифронтових громадах, - ФОТО
12:36, 15 березня

У Запоріжжі презентували мобільне відділення банку, яку працюватиме у прифронтових громадах, - ФОТО

У Запоріжжі презентували мобільне відділення банку, яку працюватиме у прифронтових громадах, - ФОТО

Запорізька область стала п'ятим регіоном, де працюватиме пересувне мобільне відділення банку. Проєкт реалізовує державний Ощадбанк. Сьогодні представники банківської установи разом з керівниками прифронтових громад області показали спеціальний броньований автомобіль, який буде надавати фінансові послуги мешканцям.

Далі в матеріалі 061.

"В першу чергу такий автомобіль потрібен на територіях, які знаходяться в зоні активних бойових дій, адже потрібно людям підвозити і кошти, і інші речі. Такий автомобіль - це безпека для працівників і можливість для людей отримати гроші, адже не всі мають картки для отримання пенсій”, - каже голова Гуляйпільської територіальної громади Сергій Ярмак.

Він нагадав, що громада вже два роки, як живе без світла, газу та води. В Гуляйполі не працюють банки і банкомати.

До найближчого банкомату - 20 км, він знаходиться в Дніпропетровській області.

“Гуляйпільська громада це 32 населених пункти, з центром у Гуляйполі. Наразі в громаді проживає близько 2600 мешканців, в Гуляйполі - десь 1500. Обслуговувати такий автомобіль буде приблизно 500 людей”, - каже очільник громади.

Його колега - голова Василівської ВРА Богдан Староконь додає, що завдяки мобільному відділенню банку мешканці матимуть можливість отримувати вчасно виплати.

“Найбільш гостро стоїть питання виплати пенсій. Бо залишились здебільшого більше літнього віку люди”, - додає.

В банку кажуть, що будуть почергово їздити в різні населенні пункти і обслуговувати населення. Всі маршрути попередньо погоджуватимуть з військовими та адміністрацією. Автомобіль працює в супроводі правоохоронців.

“Це повноцінне відділення банку, ми можемо назвати увесь спектр банківських послуг - це і відкриття карткового рахунку, видача картки, видача готівки, поповнення картки, різні перекази, сплати будь-яких платежів, обмін валюти”, - пояснює керівниця Запорізької філії обласного управління Ощадбанку Рита Магулєвська.

Такі пересувні відділення сьогодні максимально швидко повертають населенню можливість отримувати банківські послуги на деокупованих територіях, або прифронтових, де банки через різні причини не мають змоги поки відновити свою роботу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#банк #відділення банку #пенсія #картка #ощадбанк
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...