• Головна
  • Російські війська мають просування на Запорізькому напрямку,- ISW
12:10, 15 березня

Російські війська мають просування на Запорізькому напрямку,- ISW

Російські війська мають просування на Запорізькому напрямку,-  ISW

Протягом останніх днів російські війська просунулися далі на ділянці фронту в Запорізькій області.

Про це йдеться у новому зведенні Інституту вивчення війни.

Геолокаційні кадри, опубліковані 14 березня, показують, що російські війська нещодавно просунулися на захід від Вербового (на схід від Роботине) у західній частині Запорізької області. Один з російських «воєнкорів» стверджував, що українські війська намагалися контратакувати на північний захід від Вербового, але не мали успіху. Позиційні бої тривали поблизу Роботине та Вербового. Підрозділи 429-го мотострілецького полку (19-а мотострілецька дивізія, Південний військовий округ) продовжують діяти на запорізькому напрямку.

Російські сили в останні дні зосередили приблизно 50 000 особового складу на Новопавлівському напрямку (на захід від Донецька через зону кордону Донецько-Запорізької області) і перекинули тактичні резерви в цей район після захоплення Авдіївки.

Російські та українські джерела повідомляли про позиційні бої на південь від Великої Новосілки біля Старомайорського; на південний схід від Гуляйполя на північ від Новоселівки. Поблизу Великої Новосілки продовжують діяти підрозділи російської 305-ї артилерійської бригади.

Речник Таврійського угруповання військ України капітан Дмитро Лиховий заявив, що російські війська вранці 14 березня активізували наступальні дії в Донецькій і Запорізькій областях (частини яких складають Таврійський напрямок від Авдіївки до західної частини Запорізької області). Лиховий зазначив, що на ранок 14 березня російські та українські війська брали участь у 13 одночасних бойових діях, у тому числі 12 ще тривають у Донецькій області та одні – у Запорізькій.

Також російські джерела звинуватили українські сили в обстрілі Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) з безпілотників 14 березня. Кремлівська газета ТАСС опублікувала фотографії, на яких нібито видно воронку в землі біля ЗАЕС після ймовірної атаки. Призначений Росією керівник ЗАЕС Юрій Чернічук заявив, що ймовірний напад не завдав жодної фізичної шкоди ЗАЕС чи її працівника. Російські джерела часто звинувачують українські сили у безвідповідальних діях навколо ЗАЕС у спробі представити російську окупацію станції як безпечну та підірвати занепокоєння України та законні претензії щодо ЗАЕС.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що прикордонники вразили ворожий спостережний пункт на Запорізькому напрямку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#позиційні бої #Вербове #Роботине #просування #військові
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...