Новини компаній
10:26, 15 березня

Як правильно пити каву

Новини компаній
Як правильно пити каву, фото-1

Хочете дізнатися, як правильно пити каву? Здавалося б, що тут складного, адже кожен п'є каву так, як йому подобається. Однак цей прекрасний і унікальний напій приховує в собі багато загадок і для того, щоб по-справжньому насолодитися чашкою гарячої кави, потрібно дотримуватися деяких правил її вживання. Більшість прихильників ЗСЖ стверджують, що кава – це шкідливий для організму напій, вчені зі свого боку доводять, що в невеликих і контрольованих дозах кавові напої корисні й навіть необхідні.

Рекомендуємо почати з вибору сировини і купити каву, що відповідає всім вимогам у плані смаку та аромату. Кислинка чи гірчинка, насиченість чи легкість? «Прислухайтеся» до власних відчуттів і сміливо купуйте обраний продукт. Отже, як же правильно вживати цей ароматний напій? Розглянемо нижче.

Як пити каву з користю для здоров'я?

Насамперед розглянемо, як кава впливає на організм, оскільки до її складу входить понад 2000 хімічних сполук і понад 100 біологічно активних речовин. Серед яких: жири, вуглеводи, білки, амінокислоти, мікро- та макроелементи, антиоксиданти, антибактеріальні та багато інших речовин. Кожен зі складників впливає на всі органи та системи:

  • Серце. Підвищується артеріальний тиск і частота пульсу.
  • Судини. Поліпшується еластичність і відбувається їх розширення.
  • Нервова система. Чашка натуральної кави чинить підбадьорливу, збудливу дію, водночас поліпшується концентрація, продуктивність і пам'ять.
  • Органи травлення. Завдяки підвищеному рівню кислотності шлункового соку, покращується перистальтика і засвоюваність, і навпаки знижується ймовірність появи закрепу.

Як свідчить прислів'я: «все отрута і все ліки». Слід враховувати, що в одній стандартній порції кави об'ємом у 200 мл міститься приблизно 100 мг кофеїну. Безпечна доза кофеїну для здорового організму не повинна перевищувати 200-300 мг на добу, а це близько 2-х чашок кави. Досвідчені фахівці в галузі правильного харчування і здорового способу життя рекомендують вживати каву вранці після сніданку або під час обіду.

Рекомендації щодо вживання кави

Як правильно пити каву, фото-2

На жаль, сучасний темп життя змушує рухатися швидко і ми вже звикли автоматично випивати філіжанку кави буквально на ходу, наспіх. Мало приємний процес. Тому ми пропонуємо звернути увагу на наступні цікаві факти та поради, які допоможуть відчути новий рівень насолоди від звичного кавового напою.

Додавайте в каву молоко

У складі кавових зерен міститься хімічна речовина тригонелін, що відповідає за неповторний смак і ароматичні якості напою. Мінус у тому, що тригонелін сприяє активному виведенню кальцію з організму, що за частого вживання негативно впливає на кістки та суглоби. Вони стають більш ламкими, з'являється хрускіт. Нейтралізувати дію речовини можуть жирні поліненасичені кислоти, що містяться в молоці та молочних продуктах, вершках, згущеному молоці.

Пийте каву з додаванням олії

Незважаючи на позитивну дію на нервову систему, напій заборонений людям, які страждають на серцево-судинні захворювання, а саме на гіпертонію. Щоб уникнути негативного впливу на організм, додайте в чашку кави чверть чайної ложки мигдалевої або кокосової олії. Жири допомагають запобігти підвищенню артеріального тиску, захистять серце від згубної дії кофеїну та зміцнять стінки судин.

Додавайте в каву корицю

Кава має сечогінний ефект, а це одна з можливостей очищення організму. У дуеті з корицею, напій стає не тільки ще смачнішим і ароматнішим, а й виводить солі, важкі метали і токсичні речовини. Також кориця сприяє зниженню рівня холестерину в крові.

Пийте частіше, але дрібними порціями

Кава містить у собі кофеїн – це всім відомий факт. І як ішлося вище, добова норма речовини в організмі для дорослої людини не повинна перевищувати 300 мг. Випивши чашечку кави:

  • стимулюється мозкова активність;
  • поліпшуються сенсорномоторні здібності;
  • і загалом організм отримує потужний заряд бадьорості.

Перевищення дози кофеїну викликає зворотну дію:

  • організм розслабляється;
  • настає сонливість;
  • неуважність;
  • і часом з'являється роздратування і пригнічений стан.

Тому рекомендується вживати каву правильно, маленькими порціями, 120-150 мл за один прийом. Зважати слід на той факт, що дія кофеїну триває впродовж 5 годин, ви відчуватимете бадьорість і постійний потік сил.

Як правильно пити каву, фото-3

Правильно пийте каву вранці

Для більшості, кава – це невід'ємний ранковий ритуал. Шикарний аромат, що розноситься всією квартирою, і гарячий напій з пінкою, здатний не тільки підняти настрій на весь день, а й максимально позитивно вплинути на організм. Випита чашка кави натщесерце, без цукру, ефективно стимулює нормалізацію жовчного відтоку і допомагає очистити печінку.

Щоб уникнути негативних наслідків у вигляді виразкових ерозій, медики-гепатологи настійно радять з'їсти маленький шматочок вершкового масла. І потім, через годину приступити до сніданку.

Правильно готуйте напій

Як показує практика, недостатньо просто залити мелену каву окропом, так вона не зможе або не встигне повною мірою розкрити всі унікальні смакові особливості. Гурмани і професійні бариста радять варити каву за допомогою турки або іншої техніки (домашньої кавоварки або автоматичної кавомашини).

Тим, хто вважає за краще готувати напої самостійно, потрібно придбати спеціальні пристрої. На ринку пропонуються найрізноманітніші варіанти побутової техніки для приготування відмінної кави:

  • Краплинні, гейзерні та ріжкові кавоварки.
  • Класичні та електричні турки.
  • Професійні та напівпрофесійні автоматичні кавомашини.

Завдяки сучасній техніці, досить завантажити зерна в девайс, натиснути пару кнопок і через хвилину смакувати найсмачнішою кавою. Кавомашина здатна перемолоти зерно, приготувати каву за кількома, вбудованими, рецептами і збити молоко до пишної піни.

Також активно застосовуються такі девайси, як кемекс, аеропрес, френч-прес і, звісно ж, капсульні кавоварки, для яких виробники пропонують скористатися спеціальними капсулами. Це маленькі контейнери з уже обсмаженою, меленою кавою і вивіреною, герметично упакованою пропорцією натуральної кави.

Ми впевнені, що вищенаведена інформація, неодмінно допоможе правильно вживати кавові напої, отримуючи максимум задоволення і насолоди! 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...