• Головна
  • Ветеран із Запорізької області виборов 6 медалей на міжнародних змаганнях в США
16:23, 14 березня

Ветеран із Запорізької області виборов 6 медалей на міжнародних змаганнях в США

Ветеран із Запорізької області Євген Федосєєнко завоював вже шість медалей на змаганнях Повітряних Сил США (United States Air Force Trials 2024), які проходять у Лас-Вегасі.

Про це повідомили в Приазовській селищній раді.

- Євген бере участь у таких видах спорту як: плавання, легка атлетика (штовхання ядра, метання диску), регбі, кульова стрільба, баскетбол на візках, веслування на тренажері. Наш земляк уже виборов 6 медалей: 3 золоті, 1 срібну і 2 бронзові, - зазначили в селищній раді.

Найуспішніше Євген виступив на змаганнях з плавання, де йому вдалось здобути одразу три золота та срібло у різних видах. Також він здобув дві бронзи з метання диска і штовхання ядра.

46-річний Євген Федосєєнко родом із Мелітополя Запорізької області. До повномасштабного вторгнення працював у ковальні. Після окупації міста переїхав на Рівненщину, звідки родом його дружина. Взимку 2023 року Євген пішов добровольцем до центру комлектування на Рівненщині. Служив у 14 окремому стрілецькому батальйоні. 11 травня 2023 року під Бахмутом отримав вогнепальне поранення із забоєм спинного мозку.

- Був черговий штурм і прилетіло в бік — малесенький осколок, зупинився в хребті. Я був у свідомості весь час і відчуття було таке, ніби катком хтось по спині проїхав. Коли піднявся на витягнуті руки, здавалося, що на плечах кілограм триста. Обмацав себе, — все на місці, тож і зрозумів, що або таз, або хребет. Постійно повторював: холодно, больно, живий. Поки чекав на евакуацію, ще були обстріли, 120 мм міна прилетіла поряд, рукою до неї дотягнувся. Певно, в мене ще є справи тут, - згадує про поранення Євген.

Зараз він на реабілітації і заново вчиться ходити. Євген дуже хоче повернутись до своїх побратимів.

Для довідки: United States Air Force Trials – змагання з адаптивних видів спорту для поранених військовослужбовців Повітряних сил та морської піхоти США. Україну на змаганнях у 2024 році представляють 30 ветеранів та військовослужбовців, які отримали тяжкі поранення під час участі у бойових діях. До 16 березня вони змагатимуться у девʼяти адаптивних видах спорту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#змагання #спорт #плавання #медаль #ветеран
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...